VRATIO SE IZ AUSTRALIJE

VIDEO Sletio u Beograd: Priredili mu doček, Đoković nije izašao pred medije i navijače

Foto: Reuters/PIXSELL
Đoković stigao u Beograd
Foto: Abdel Hadi Ramahi/REUTERS
Serbian tennis player Djokovic lands in Dubai after losing Australia court appeal against visa cancellation
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
Serbian tennis player Djokovic arrives in Belgrade after losing Australia court appeal against visa cancellation
17.01.2022.
u 12:15
Đoković je u glavni grad Srbije sletio poslije 12.15, a njegov dolazak prate brojne novinarske ekipe
Pogledaj originalni članak

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković vratio se se u Beograd nakon što mu je u Australiji ukinuta viza zbog čega neće moći braniti naslov na Australian Openu.

Đoković je u glavni grad Srbije sletio oko 12.15, a njegov dolazak pratile su brojne novinarske ekipe.

>> Ovdje možete gledati doček

Đokovića je nakon slijetanja u Beograd dočekalo nekoliko stotina navijača. No, Novak ih je zaobišao, kao i okupljene novinare i kamere. Naime, ostaje dosljedan u svojoj odluci da se ne oglašava dok ne završi Australian Open.

– Izuzetno sam razočaran. Sad ću uzeti malo vremena za odmor i oporavak, prije nego što dam bilo kakve komentare osim ovoga – poručio je Đoković nakon odluke da mora napustiti Australiju.

Srpski mediji pišu da je Đoković već u svom stanu u Novom Beogradu, a pojavila se informacija da uskoro kreće u Španjolsku.

Podsjećamo, australski savezni sud potvrdio je jučer odluku australskog ministra Alexa Hawka da se poništi viza izdana tenisaču Novaku Đokoviću jer predstavlja zdravstveni rizik za australsku zajednicu. Đoković je u Australiju stigao 5. siječnja kada mu je poništena viza te je smješten u hotel Park u Melbourneu, prihvatilište za migrante gdje je proveo četiri noći.  

Sud ga je u ponedjeljak oslobodio, presudivši da je odluka o otkazivanju vize po dolasku u Australiju neosnovana zbog nepoštovanja procedure. Australski ministar za imigracije Alex Hawke odlučio je nakon toga, 14. siječnja, poništiti vizu Đokoviću jer bi njegov boravak u zemlji mogao utjecati na jačanje protivljenja cijepljenju protiv COVID-19 u Australiji i Đoković je vraćen u prihvatilište za migrante.   

Odlukom suda Đokoviću je onemogućeno da se natječe na Australian Openu i potencijalno osvoji rekordni 21. Grand Slam.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

JG
jozagulikoza.guli
12:24 17.01.2022.

Nego, sportskoj redakciji za informaciju: jučer je u finalu španjolskog suprkupa Luka Modrić dao prekrasan gol. Proglašen je je za najboljeg igrača. Svi relevantni portali bruje o tome.

HR
Hrabraja
12:25 17.01.2022.

Novaka da je Srbija pravna država treba uhapsiti zbog najmjernog širenja bolest. Jer je znao da je zaražen

Avatar brons
brons
12:24 17.01.2022.

Ne zanima me đokovic ni beograd ni srbija