scene na wimbledonu

VIDEO Nadal usred meča počeo 'preodgajati' Sonegu, Talijan negodovao: Ne možete to raditi u Wimbledonu

Foto: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
VIDEO Nadal usred meča počeo 'preodgajati' Sonegu, Talijan negodovao: Ne možete to raditi u Wimbledonu
03.07.2022.
u 11:00
Sljedeći suparnik tenisaču s Mallorce, koji od početka sezone ima 17 Grand Slam pobjeda, bit će Nizozemac Botik van de Zandshulp koji je s 3-1 eliminirao veterana Richarda Gasqueta.
Pogledaj originalni članak

Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Wimbledona pobijedivši u tri seta Lorenza Sonegu, 54. igrača svijeta. Tijekom nešto više od dva sata tenisa u Londonu moglo se vidjeti štošta, pa i mala svađa, jer je Nadal pozvao suparnika na mrežu, kako bi "proćaskali".

Imao je Španjolac što prigovoriti protivniku, jer mu se nije svidjelo kako se Sonego veselio na kraju trećeg seta, kada je napravio break. Tada se umiješao sudac, koji je također opomenuo Talijana.

Naime, Sonego je u osmom gemu oduzeo servis Španjolcu te ga stisnutom šakom i glasnim urlanjem proslavio vraćajući se u set (4:4). Taj potez nikako se nije svidio Rafi, koji je napravio nešto rijetko viđeno u njegovim mečevima, pozvao je protivnika na mrežu kako bi mu objasnio da ne smije tako slaviti.

Španjolac je ubrzo vratio break, a nakon meča je istaknuo kako mu je žao zbog svega.

- Od srca želim reći da nisam mislio ništa loše. Ako sam ga naljutio, ispričavam se, htio sam mu nešto reći na lijep način. Osjećam se loše ako ga je to naljutilo, stvarno mi je žao - rekao je Nadal nakon meča.

Sonego se osvrnuo na ovu situaciju i prigovore suparnika za koje smatra da su trebali biti upućeni sucu koji bi dalje reagirao.

- Igrač ne bi trebao zvati protivnika na mrežu. Ne možete to učiniti u Wimbledonu. Nadal je samo trebao razgovarati sa sucem. Uznemirio me - rekao je Sonego.

Nadal ponovno je demonstrirao snagu kao na Australian Openu i Roland Garrosu, a nema sumnje da neće tek tako odustati od osvajanja trećeg uzastopnog Grand Slama, a Talijana je deklasirao u tri seta - 6: 1, 6:2, 6:4.

Meč je trajao nešto manje od dva sata, a dominaciju koju je pokazao Španjolac pokvarila je jedino kiša koja ga je jako naživcirala jer bi sve trajalo i kraće da nije pomaknut krov kako bi se igrači zaštitili od pljuska.

Sljedeći suparnik tenisaču s Mallorce, koji od početka sezone ima 17 Grand Slam pobjeda, bit će Nizozemac Botik van de Zandshulp koji je s 3-1 eliminirao veterana Richarda Gasqueta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
12:20 03.07.2022.

Ne postoji iritantniji igrač od Nadala.

BO
BorisSverige
12:01 03.07.2022.

Nadal cjelu karijeru urla vamos, vamos i nikom nista, a o ritualima prije serviranja da i ne govorim. Jedino mu je Söderling davno "objasnio" da je sve to sto radi odvratno u najmanju ruku... Ne mora on da gleda protivnika poslje odigranog poena a Sonego mu je lijepo rekao da se obrati sudcu ako ima problem! Jadno od rekordera u grand slamovima...

SD
sdragan
14:07 03.07.2022.

Nadal...Iznimno iritantan lik! Da sam bio na mjestu Sonega, otjerao bih ga u p.m...Što se on ima pitati kako netko proslavlja poen? Što misli? Tko je on ? Nesumnjivo je uspešan igrač...Ali nula od čovjeka!