NAJEŽIT ĆETE SE

VIDEO Đakovo gori u čast Vukovara: BBB 'zapalili' grad

Foto: privatni album
VIDEO Đakovo gori u čast Vukovara: BBB 'zapalili' grad
17.11.2020.
u 19:37
Boysi su se već 16. studenog odlučili okupiti kod spomenika hrvatskim braniteljima, smještenim pred đakovačkim srednjim školama, stali su u oblik slova "V" te zapalili baklje
Pogledaj originalni članak

Nakon murala poginuloj vukovarskoj djeci u Splitu i knjige 'Mama, ne vidim nebo' , emotivna poruka stiže i iz srca Slavonije - Đakova. Ondje su Dinamovi najvjerniji navijači, Bad Blue Boysi organizirali bakljadu u čast obljetnice pada grada Vukovara

Boysi su se već 16. studenog odlučili okupiti kod spomenika Domovinskom ratu, smještenim pred đakovačkim srednjim školama, stali su u oblik slova "V" te zapalili baklje. 

 POGLEDAJTE SNIMKU:

U spomen palim hrvatskim braniteljima Đakovštine, na đakovačkom Vijencu kardinala Stepinca podignut je 2001. spomenik, rad akademskog kipara Petra Barišića i arhitekta Berislava Martinovića, nagrađen nagradom Vladimir Nazor 2002. i po mnogima jedan od najljepših spomenika Domovinskom ratu u Hrvatskoj.

Boysi u Đakovu su imali već nekoliko sličnih akcija u kojima su htjeli promijeniti sliku navijača. Tako su oslikali i mural Željku Trbari, prvom poginulom hrvatskom branitelju u oslobađanju đakovačke vojarne, prije nekoliko mjeseci, a za Svi svete ga 'posvetili' bakljadom kojoj su prisustvovali i njegovi roditelji.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: privatni album
Foto: privatni album
Foto: privatni album

- Neka budu ponosni na nas, neka naš grad bude ponosan kada vidi dečka u Dinamovoj majici i obilježjima BBB-a, neka znaju da želimo dobro Đakovu i da želimo pomoći - rekao nam je jedan od navijača.

Vjerojatno će i za Advent humanitarno kuhati nekoliko kotlova čobanca pa donacije dati udruzi Neven ili nekoj drugoj kojoj bude potrebno, pomoći će i u reparaciji privatnih fasada išaranih natpisima 'BBB' i sličnima, sve kako bi bili pozitivna strana grada, kao što BBB uvijek i jesu bili - oni koji pomažu drugima u nevolji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.