Bez Hrvata s krunom

Veliki Ivica i Janica Kostelić nikad nisu uspjeli pobijediti na svom brdu

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Ivica Kostelić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Ivica Kostelić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Ivica Kostelić
04.01.2020.
u 12:13
U prethodnih 16 godina sljemenska utrka dvaput nije održana (2014. i 2016.), i to zbog nedostatka snijega i loše 
prognoze
Pogledaj originalni članak

Prva utrka Svjetskog kupa na Sljemenu održana je 2005. godine. Bila je to slalomska utrka u kojoj je slavila Finkinja Tanja Poutiainen, ispred Amerikanke Koznick i Austrijanke Schild, a Janica je u prvoj vožnji zapela jedva oku vidljivo za kolac pa je sama izišla iz utrke bez i najmanje pomisli da bi se na svom brdu mogla prošvercati.

Takav je bio i njezin stariji brat Ivica koji također nikad nije uspio pobijediti na brdu ponad svoga rodnoga grada.

Prva utrka slalomaša održana je 2008., a Ivica je na Sljemenu triput bio drugi (2008., 2009. i 2011.) i jednom treći te mu se nije ispunila jedna od najvećih sportskih želja – da slavi na Crvenom spustu.

Rekorder sljemenske utrke Svjetskog kupa je ljetos umirovljeni Austrijanac Marcel Hirscher, peterostruki pobjednik.

Po četiri sljemenske pobjede imaju njegova sunarodnjakinja Marlies Schild, koja također više ne nastupa, i Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja danas ima priliku izjednačiti Hirscherov rekord.

Inače, sljemenska staza bila je jako sretna za Manfreda Moelgga koji je 2017. pobijedio u Svjetskom kupu nakon gotovo osam godina.

U prethodnih 16 godina sljemenska utrka dvaput nije održana (2014. i 2016.), i to zbog nedostatka snijega i loše 
prognoze.

>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.