Otvorene prijave za Svjetski kup

Velika čast za Hrvatsku, regata u Bolu prva je ove sezone

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Windsurfer/Ilustracija
13.09.2015. Opatija - Windsurf regata Volosko Open 2015., tradicionalna rujanska regata odrzava se u uvali Preluk kraj Volioskog. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
30.03.2010., Split - Juzina je velikom djelu ljudi razlog za lose raspolozenje ali ima onih koji se raduju jugu i valovima.Windsurferi i kaisurferi ispred plaze Znjan uzivaju lomeci valove i leteci u visine sto im donosi radost. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
15.06.2020.
u 09:33
Natjecanje će se odvijati u disciplini slalom te se očekuje maksimalan broj od 64 natjecatelja u muškoj konkurenciji. Kriterij za start na natjecanju bit će redoslijed Svjetskog kupa iz 2019. godine
Pogledaj originalni članak

Pandemija koronavirusa odgodila je mnoga velika svjetska natjecanja pa tako i ona u jedrenju na dasci. No, windsurferi ne trebaju očajavati, posebice ne oni hrvatski jer sada je regata u Bolu na Braču prva u borbi za Svjetski kup.

Do sada su se trebale održati regate u Japanu, Južnoj Koreji, Portu, Marseilleu, Fuerteventuru, Syltu…, no prisilna pauza ih je odgodila i kockica je pala na start u Bolu.

Otvorene su prijave za natjecanje za Svjetski kup u jedrenju na dasci PWA World Tour Croatia 2020. godine koji se održava u Bolu na Braču od 13. do 18. srpnja. Prijave traju do samog početka događaja.

Natjecanje će se odvijati u disciplini slalom te se očekuje maksimalan broj od 64 natjecatelja u muškoj konkurenciji. Kriterij za start na natjecanju bit će redoslijed Svjetskog kupa iz 2019. godine.

Ukoliko bude popunjena startna lista, organizator je osigurao wild card za domaćeg natjecatelja Iana Anića. U ženskoj konkurenciji se očekuje oko 20-ak najboljih natjecateljica svijeta.

S obzirom na to da je ovo prva takva regata sezone u slalomu za Svjetski kup, na Brač će vjerojatno doći najbolji svjetski natjecatelji, a među njima i bivši svjetski prvak i najbolji hrvatski windsurfer Enrico Marotti. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.