SLOBODNA BORBA

Velasquez pretukao "grizlija" Lesnara (video)

Foto: youtube.com
Velasquez pretukao "grizlija" Lesnara (video)
24.10.2010.
u 16:55
Velasquez nokautirao Lesnara i osvojio UFC-ov teškaški pojas.
Pogledaj originalni članak

Došao je kraj teroru kojeg je sijao monstruozno mišićavi Brock Lesnar, borac odrastao u šumovitoj Dakoti. Borca dimenzija manjeg grizlija detronizirao je Cain Velasquez, prvi UFC-ov teškaški prvak meksičkih korijena.

Način na koji mu je unakazio lice i pobijedio dosadašnjeg prvaka - nokautom u petoj minuti prve runde - sugerira da je pokretljivi i ekspolozivni Velasquez možda i najbolji teškaš na svijetu.

Bolji i od Fjodora Jemjeljanjenka koji se predugo skriva iza neuspjelih pregovora oko borbi pod UFC-om.

Cain Velasquez (28) sin je meksičkog uzgajivača salate koji se tek iz sedmog pokušaja uspio nastaniti u SAD-u. Cainu je ovo bio deveti meč u UFC-u i deveta pobjeda, osma prekidom.

U svojim borilačkim korijenima, Cain je hrvač baš kao i Lesnar (33) koji je imao puno zanimljiviju sportsku povijest. Nakon studija bavio se profesionalnim, kečerskim, hrvanjem, a okušao se i u američkom nogometu. Slobodnom borbom počeo se baviti tek 2006. i za kratko vrijeme stekao kultni status zbog svoje enormne snage i izgleda kojim dominira veliki istetovirani mač na prsima. Lesnar je lani prebolio mononukleozu i divertikulitis i vratio se u kavez.

Nakon svake borbe s guštom se vraća na svoj ranč gdje živi sa suprugom i djecom i gdje ne koristi televiziju i internet.

- Ne želim prostituirati svoj privatni život. U današnje vrijeme interneta i mobitela, ja sam stara škola i volim živjeti svoj život u šumi, daleko od svega - objasnio je Lesnar.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
zaboravi
17:23 24.10.2010.

kakav grizli gledaj mu nogica kao u lepe berene.