SLOMIO REBRO I NASTAVIO BRANITI

Vedranu Runji zbog požrtvovnosti gotova sezona?

Foto: Antonio Bronić
Vedranu Runji zbog požrtvovnosti gotova sezona?
14.04.2010.
u 20:58
U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Francuske u kojoj je Lens izgubio od Monaca u produžecima s minimalnih 0:1, hrvatski reprezentativni vratar Vedran Runje slomio je rebro te je po svemu sudeći za njega ova sezona završena.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometni reprezentativac i prvi čuvar mreže francuskog Lensa Vedran Runje završio je s teškom ozljedom ovu sezonu. Nažalost, Runje je u jednom duelu utakmice francuskog Kupa u kojoj je njegov Lens izgubio od Monaca 0:1, slomio rebro i teško je vjerovati da će njegov oporavak biti moguć u sljedećih nekoliko preostalih kola.

Kako nam je kazao u kratkom razgovoru, Runje je nastavio braniti do kraja utakmice unatoč jakim bolovima, a danas mu je i službeno dijagnosticirano puknuće rebra, no precizniji detalji glede ozljede i eventualnog oporavka odnosno vremena potrebne rehabilitacije nisu poznati. Liječnička služba Lensa zasad mu je preporučila potpuno mirovanje kako ne bi došlo do pogoršanja ozljede i oštećenja plućnoga krila.

Runju su odmah kontaktirali izbornik Slaven Bilić i liječnik reprezentacije Jurica Rakić koji nam je kazao:

- Bez precizne dijagnostičke obrade jednostavno nije moguće niti približno procjeniti o kakvom puknuću se radi i koliko je ozbiljna njegova ozljeda. Prema dosadašnjim iskustvima, oporavak od sličnih ozljeda može potrajati i do četiri, pet tjedana, no moramo sačekati precizne informacije iz Lensa kako bi sa sigurnošću mogli kazati kad će Vedran početi s treninzima i s eventualnim nastupima. Iskreno, teško je vjerovati da će biti u punoj formi za svibanjske prijateljske oglede hrvatske reprezentacije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.