STRATEG BAYERNA

Van Gaal: Moja nogometna filozofija je uspjeh

Foto: AFP
Van Gaal: Moja nogometna filozofija je uspjeh
05.02.2010.
u 11:26
Za nogometni internet portal Goal.com intervju je dao nizozemski stručnjak Louis van Gaal, koji trenutačno proživljava pozitivne trenutke kao trener minhenskog Bayerna.
Pogledaj originalni članak

Bayern je u naletu, te su trenutačno na nizu od devet uzastopnih pobjeda: sedam u Bundesligi, te dvije u Ligi prvaka. Kada je u pitanju domaće prvenstvo zbog dobre forme su doživjeli uzlet na drugo mjesto ljestvice, te su trenutačno drugi s dva boda manje od vodećeg Bayera iz Leverkusena.

- Jako sam zadovoljan formom u kojoj se nalazimo. Znam da je bilo mnogo negativnih komentara po mom pitanju u Bayernu, ali tako je bilo svugdje gdje sam radio. U Ajaxu, Barceloni ili AZ Alkmaaru. Ljudi su se prvo, očito, trebali priviknuti na mene, pa me potom prihvatiti. Donosio sam sa sobom neke novosti, kakve nisu bile ustoličene u klubovima gdje sam dolazio. Nešto novo je bilo automatski i čudno, ali vjerujem da me sada svi bolje poznaju, poštuju i gledaju drugim očima - rekao je Van Gaal, te nastavio:

- Uvijek sam imao jaku vjeru u svoju nogometnu filozofiju. I sada je imam, kao što sam jakog povjerenja i prema igračima koje imam u Bayernu.

Van Gaal se ne slaže da je promjene donijela pobjeda u Torinu protiv Juventusa 4-1 s kojom su osigurali prolaz u osminu finala Lige prvaka.

- I u tjednima prije toga smo igrali odlično, ali nismo mogli postići pogodak. To je bio problem. Protiv Juventusa se otvorilo i mogu reći da smo nakon toga osjetili određeno olakšanje, ali smo i prije igrali dobro - rekao je Van Gaal i najavio dvije utakmice osmine finala protiv Fiorentine.

- Volio bih da sada igramo protiv njih, jer pratim ih i vidim da nisu u dobroj formi. Za koji tjedan se možda vrate, a kada su na pravoj razini mogu biti neugodni. Neće to biti lake utakmice za nas, to nikako.

Pojedinačno o igračima nije želio govorio, tek se kratko osvrnuo na Francka Riberyja, Francuza koji se vraća travnjacima nakon ozljede koju je imao.

- Franck je sjajan nogometaš, lijepo ga je imati na raspolaganju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
12:13 05.02.2010.

Van Gaal želi uspijeh i zato koristi one igrače koji na ljeto odmaraju i spavaju..Ivica Olić je pravi igrač za Van Gaala...