Hajduk

Vamos Carrillo! Kako je Katalonac lošeg engleskog osvojio Splićane

23.07.2017.
u 07:00
Biti prvak u bilo kojoj zemlji nikako ne može biti slučajnost. On je sigurno posljedica trenerovoga znanja, brojnih detalja koje je on pripremao i u pravom trenutku ih znao iskoristiti - kaže Sergije Krešić
Pogledaj originalni članak

Znate li po čemu je Katalonac iz mjestašca Monistrol de Montserrat, Joan Antoni Carrillo Milán (48), drugačiji od goleme većine Hajdukovih trenera u posljednjih deset godina? Iznenadit ćete se: Carrillo je, osim legendarnoga Stanka Poklepovića, bio jedini trener kojega je Hajduk angažirao, a da je u tom trenutku u svom životopisu imao barem jedan naslov prvaka. Znakovito ili ne, ali zvuči obećavajuće iz perspektive rezigniranoga Hajdukovog navijača, čije dijete rođeno 2005. godine danas upisuje sedmi razred i još uvijek ne zna kako to izgleda kada bijeli postaju prvaci. Bilo je to toliko davno da šampionsko slavlje Hajduka niste mogli snimiti iPhoneom, izumljenim 2007., a pitate li se gdje je u toj prapovijesti bio Joan Carrillo, odgovor je - radio je kao trenerski šegrt u Espanyolovoj školi nogometa.

Baš taj naslov prvaka s mađarskim Videotonom iz 2015. godine Carrillu je i otvorio vrata Hajduka, unatoč izrazito lošoj epizodi s Almerijom koja je uslijedila nakon mađarske rapsodije.

- Biti prvak u bilo kojoj zemlji nikako ne može biti slučajnost. On je sigurno posljedica trenerovoga znanja, brojnih detalja koje je on pripremao i u pravom trenutku ih znao iskoristiti - kaže iskusni splitski nogometni stručnjak sa španjolskim prebivalištem Sergije Krešić.

More španjolskih trenera

Carrilla osobno ne poznaje, a odaje mu priznanje za sve što je do sada ostvario s Hajdukom.

- Španjolska je u posljednjih 15-20 godina izbacila more kvalitetnih nogometih stručnjaka, većinom bivših poznatih nogometaša koji zahvaljujući svojemu imenu u slučaju rezultatskih posrtaja uvijek dobivaju drugu ili treću šansu u Primeri. Carrillo je u onoj drugoj skupini trenera koji nisu pronašli sebe u vrlo jakoj konurenciji u Španjolskoj, pa se odlučio okušati negdje drugdje. I očito se dobro snalazi. Naime, ako njegova momčad danas igra bolje nego jučer, a sutra će igrati bolje nego danas, to je znak da ima trenera znalca - zaključuje Krešić.

Premda ovakvo srpanjsko ludilo oko Hajduka nije izolirani slučaj i pratilo je sve dosadašnje trenere bijelih, Carrillov pobjednički niz koji seže duboko u proljetni dio prvenstva nadmašio je sva očekivanja. Hajdukove izvedbe više nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim, a jedini koji odolijeva naletu euforije i čiju sabranost ništa ne može narušiti upravo je Joan Carrillo. Nikad lošiji engleski na Hajdukovim presicama i nikad simpatičniji i spontaniji nastup trenera koji je u nekoliko mjeseci osvojio Splićane.

- I mi smo se u Videotonu zezali na račun Carrillovoga engleskog, ali svi smo ga i te kako dobro razumjeli - kaže Carrillov igrač iz Videotona, danas član Slavena Belupa Dinko Trebotić i dodaje:

- Puno me novinara pitalo o Carrillu još kada je došao u Hajduk i svima sam rekao da je to trener kojemu treba vjerovati. I naravno da danas nisam iznenađen ovom Hajdukovim preporodom, jer znam koliko Carrillo ulaže u svoj posao; koliko je studiozan, analitičan, koliko pažnje pridaje svakome detalju.

Baš je odličan lik

Kakav je Carrill kada uđe u svlačionicu?

- Nije galamdžija, nego pravi pedagog, onaj koji će ukazati na svaki propust, svakome igraču dati najpreciznije upute kako se ponašati u određenoj situaciji. Ma baš je odličan lik, trener koji je sve nas osvojio svojim znanjem i kod koga smo smi napredovali. Isti učinak uočavam sada i kod Hajdukovih igrača i nadam se da će ovo ludilo oko kluba potrajati dulje nego prethodnih godina.

Znate da se to u Hajduku lako i brzo okrene i zato su sada posebno važne utakmice protiv Bröndbya - zaključio je Dinko Trebotić. Tako Joanu Carrillu još uvijek možemo tepati kao Hajdukovu preporoditelju i konstatirati kako je Španjolac u Splitu već porušio neke vlastite rekorde. Naime, s 21 utakmicom na klupi već je debelo nadmašio svoj vijek trajanja u Almeriji (10) i sada napada brojku od 23 utakmice koliko se zadržao u Gironi. Do rekorda iz Videotona (37) još je dugačak i trnovit put...

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.