AFRIČKI KUP

Vaha: Navijam da Alen igra za BiH, ali ne radite od njega Messija

Foto: 'SIPHIWE SIBEKO'
Vaha: Navijam da Alen igra za BiH, ali ne radite od njega Messija
19.01.2013.
u 08:24
- Moju momčad prate u JAR-u na Kupu afričkih nacija u stopu čak 124 novinara iz Alžira
Pogledaj originalni članak

Bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić (60) drugi je put na Afričkom kupu. Prvo iskustvo od prije tri godine u Angoli bilo mu je poput noćne more.

– S Bjelokosnom Obalom ispao sam u četvrtfinalu. U produžecima nas je izbacio Alžir, a do tada u dvije godine nisam imao ni jedan poraz. Nekoliko dana kasnije, u Pariz mi je stigao telefaks saveza, potpisao ga je neki tajnik: "Niste osvojili Afrički kup, niste više izbornik Bjelokosne Obale!". Ispod svake ljudske razine – prisjeća se Halilhodžić.

Do svibnja 2011. godine živio je u uvjerenju da mu se ništa gore od toga ne može dogoditi, a onda ga je, u mračnom maksimirskom ekonomatu, Mamić ipak uvjerio u suprotno...

Halilhodžić je s Alžircima u Južnoj Africi od 3. siječnja, a natjecanje počinje 22. siječnja susretom s Tunisom u Rustenburgu. U istoj skupini su još najveći favorit natjecanja Bjelokosna Obala i Togo.

– Druga smo najbolja afrička selekcija po Fifinoj ljestvici, ali ne bih rekao da smo zbog toga među favoritima natjecanja. Imamo mladu, neiskusnu reprezentaciju i rekao bih da su od nas jači ne samo Bjelokošćani nego i Južnoafrikanci i Ganci. Vrlo dobri su i Zambija, Maroko i Mali. Skupina nam je zaista grozna, Drogba i društvo favoriti su za prvo mjesto, a preostali trojac borit će se za drugo koje također vodi dalje – kaže Halilhodžić.

Vaša očekivanja?

– Bio bih zadovoljan ulaskom u četvrtfinale.

Nacija je euforična, očekivanja u Alžiru su mnogo veća?

– Koliki je interes za reprezentaciju govori vam podatak da su ovdje akreditirana čak 124 novinara iz Alžira. Da, očekivanja su velika, ali ne doživljavam to kao pritisak. Dobro se nosim s time.

Pratite li zbivanja u svojoj domovini. Je li vas Safet Sušić pitao za mišljenje o Alenu Haliloviću?

– Nije, dečka i ne poznajem, no čuo sam da je veliki talent. Navijam da zaigra za reprezentaciju BiH, ali ne treba mu stvarati pritisak. Neka on i njegova obitelj odluče što je najbolje za njega. Međutim, nisam za to da ga se odmah uspoređuje s Messijem, kao Matea Kovačića. To je Kovačiću samo odmoglo i nije se razvio onako kao sam očekivao – zaključio je Halilhodžić.

Natjecanje u JAR-u počinje danas utakmicama JAR – Zelenortski Otoci i Angola – Maroko. Lopta još nije krenula s centra, a već se dogodio skandal – reprezentacija Konga odbija sudjelovati na svečanosti otvaranja. Usto, izbornik Le Roy nudi ostavku! To je, navodno, reakcija na lošu organizaciju turnira!?

Kongo prvu utakmicu na turniru igra u nedjelju protiv Gane, a pitanje je hoće li uopće istrčati na teren.

Vahid Halilhodžić tvrdi da je organizacija na visokoj razini, a travnjaci - fenomenalni.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SE
serđo
09:48 19.01.2013.

nisi prošao paok, nisi više trener dinama.

BU
Bubra
10:47 19.01.2013.

Ja navijam za to da alen igra za koga se on odluci i da bude dobar igrac ,zdrav i dobar covjek ,jer to je najvaznije.A mi svi da uzivamo gledajuci nogomet.

ŠU
šumaherr
12:25 19.01.2013.

Sreća što smo kao reprezentacija puno bolji izlog od BIH pa će igrati za nas. I to je to.