UOČI ČEŠKE

Vedran Ćorluka: Zna se što je najveći problem Hrvatske

Foto: hns-cff.hr
Vedran Ćorluka
Foto: hns-cff.hr
Nikola Vlašić
16.06.2021.
u 11:01
- Znamo svi da je svima stalo do reprezentacije i da to utječe na raspoloženje ljudi. Ostale su dvije utakmice ispred nas, nadamo se da ćemo pobijediti - kaže Vlašić
Pogledaj originalni članak

Veznjak hrvatske reprezentacije Nikola Vlašić i pomoćnik trener Vedran Ćorluka održali su konferenciju za medije uoči utakmice s Češkom na Euru koja je na rasporedu u petak.

Hoće li Vlašić startati protiv  Češke, bilo je prvo pitanje za Vlašića.

- Izbornik još ništa nije odredio, vidjet ćemo - rekao je Vlašić.

Tko je bolji, Škotska ili Češka?

- Obje momčadi su dobre i morat ćemo se dobro pripremiti. Česi imaju tri boda i ići će na pobjedu jer se žele dokazati. Bit će to teška utakmica.

Poruka za navijače?

- Znamo svi da je svima stalo do reprezentacije i da to utječe na raspoloženje ljudi. Ostale su dvije utakmice ispred nas, nadamo se da ćemo pobijediti. Nemamo kontakt s navijačima, ali pratimo sve što se događa.

Ivica Olić više nije trener CSKA, momčadi u kojoj igra Vlašić. Hoće li se priključiti reprezentaciji?

- Ne znam hoće li doći. Čuli smo se jučer. Poželio mi je sreću, ja njemu isto. Šteta, ali idemo dalje.

Riječ je zatim dobio Vedran Ćorluka.

- Nikolu sam upoznao dobro u ruskoj ligi, igrali smo jedan protiv drugog. Siguran sam da će uskoro igrati u velikom klubu - rekao je Ćorluka.

Ćorlukina uloga protiv Engleza?

- Pomoćni treneri Dražen (Ladić) smo bili zaduženi za kretnje igrača. Dio sam tima i nadam se da ću svoju ulogu odraditi na najbolji mogući način.

Na čemu moramo najviše raditi?

- Zna se što je naš problem u posljednje vrijeme, to je završna faza. Nismo konkretni i taj nas problem prati. Moramo raditi na tome i nadam se da ćemo biti opasniji već u petak.

Obrambeni dio?

- Branjenje prekida se popravilo. No, Česi su iz prekida zabili prvi gol i moramo biti koncentrirani. Radimo i na tome. Što se tiče obrane, u utakmici s Engleskom je dobro funkcionirala iako to može biti puno bolje. Bili smo bez Lovrena, a njegovim povratkom ćemo dobiti jako puno.

Otkaz Oliću?

- Ne bih rekao da je to bio otkaz, više sporazumni raskid. Nemam točnu informaciju hoće li se i kada priključiti reprezentaciji. No, sigurno da će nam dobro doći.

Češka?

- To je bolja reprezentacija od one protiv koje smo igrali 2016. Schick je jako opasan. Napadački su jako dobri. Želimo pobijediti, ali nećemo srljati - završio je Ćorluka.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

BR
Breoxs
11:57 16.06.2021.

svi znaju problem, ali stožer na čelu s Dalićem očito ne zna kako ga riješiti. Budimir, Kramarić i Oršić su ove godine zabili najviše golova, ali očito na njih nitko ne računa.

DU
Deleted user
12:41 16.06.2021.

Problem nase repke je kao i kod Njemacke , tu Mulera i Krosa nemoze niko izbaciti , a najgori su sinoc bili , nasa repka trpi od pijandure Vide , manje od Lovrena , nespremnog totalno Vrsaljka . Imamo vezni redi koji bi svi pozeljeli na svijetu a Dalic ih mijnja sa osrednjim igracima . Caleta car je neprikosnoven i u vezi sa Gvardiolom bi bilo super , ali sta vrijedi kad mora ostvit metuzaleme na njihovvo mjesto ;;; Da ima rezultata sa svojom strategiom ok , mejutim nema ih ....à pobjetit se mora

MA
Marsi
21:04 16.06.2021.

Livakovic, Vida, Lovren, Car, Gvardiol, Modric, Brozovic, Kovacic, Ivanusec, Petkovic, Orsic.....Ne, ne salim se.