Der Klassiker

Kimmich odlučio utakmicu sezone i približio Bayern osmom uzastopnom naslovu!

Foto: DPA/Pixsell
Borussia - Bayern
Foto: DPA/Pixsell
Borussia - Bayern
Foto: DPA/Pixsell
Borussia - Bayern
Foto: DPA/Pixsell
Borussia - Bayern
Foto: DPA/Pixsell
Borussia - Bayern
26.05.2020.
u 20:28
Mreže su mirovale sve do 43. minute kad je Joshua Kimmich, čije je kontroliranje tempa igre podsjećalo na ono Xavija, iskosa s dvadesetak metara lob udarcem matirao loše pozicioniranog Burkija za konačnih 1:0
Pogledaj originalni članak

Bayern je na praznom Signal Iduna Parku, doduše s ugrađenom bukom publike na televizijskim prijenosima, odnio pobjedu u gostima u bundesligaškom Der Klassikeru protiv glavnog rivala za ovosezonski naslov Borussije Dortmund s 1:0.

Bavarci nisu uopće bili dominantni u derbiju, no zabili su na kraju prvog poluvremena u kojem su obje momčadi bile podjednake, a zatim dosta dobro zatvorili utakmicu do kraja.

Taktički jako strogo i kvalitetno, možda oku ne toliko lijepo, ali donijelo je bodove što je u ovom trenutku bilo najbitnije strategu Hansu Flicku i momcima u crvenim dresovima.

Favre je izveo jedanaestorku s Haalandom u napadu, ali bez Jadona Sancha kojeg je sačuvao kao super-zamjenu. S druge strane, Flick je izveo svoju najjaču moguću postavu s time da se nećkao između našeg Ivana Perišića i Kingsleya Comana, ali na kraju je dao prednost Francuzu.

I jedna i druga momčad su počele dosta aktivno, ali braniči su igrali vrlo dobru utakmicu, pogotovo Lukasz Piszczek i Jerome Boateng koji su imali sjajne izvedbe. I jedan i drugi su s crte očistili udarac suparničkih napadača (Haalanda, odnosno Gnabryja) nakon što su vratari bili svladani, i tako sačuvali rezultat na nuli.

Bilo je mnogo zanimljivih akcija, ali mnoge su završene što odličnom reakcijom braniča, što lošim završnim dodavanjem, što indisponiranim nastupima dvojice glavnih napadača, Erlinga Brauta Haalanda na jednoj strani te Roberta Lewandowskog na drugoj.

Mreže su mirovale sve do 43. minute kad je Joshua Kimmich, čije je kontroliranje tempa igre podsjećalo na ono Xavija, iskosa s dvadesetak metara lob udarcem matirao loše pozicioniranog Burkija za konačnih 1:0.

U drugom dijelu je Borussia pokušavala, ali Bayern je bio dobro postavljen te nije dozvolio dovoljno prilika, jednostavno su pažljivo zatvorili utakmicu. Ivan Perišić je igrao solidno od 73. minute kad je zamijenio Comana.

Bayern je šest utakmica prije kraja povećao svoju prednost na sedam bodova razlike, te se čini da će ga biti nemoguće zaustaviti na putu do osme uzastopne titule.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.