Španjolska liga

Evo kako je Mandžukić zabio u pobjedi Atletica!

Foto: nph/Victor Blanco/PIXSELL
Evo kako je Mandžukić zabio u pobjedi Atletica!
18.01.2015.
u 18:56
- Ako su mogli igrati Villa i Costa zajedno, ne vidim razlog zašto ne bi mogli Torres i Mandžukić. Moramo tražiti najubojitiji napad, rekao je Simeone
Pogledaj originalni članak

U 19. kolu španjolske lige Atletico je dočekao Granadu na Vicente Calderonu i slavio sa 2:0. Kao što je i najavio, Diego Simeone utakmicu je započeo s Mandžukićem i Torresom u napadu, što su i priželjkivali navijači prvaka Španjolske.

- Ako su mogli igrati Villa i Costa zajedno, ne vidim razlog zašto ne bi mogli Torres i Mandžukić. Moramo tražiti najubojitiji napad, rekao je Simeone.

I to mu se isplatilo jer je Atletico u vodstvo doveo upravo Mandžukić, i to iz jedanaesterca. U 34. minuti Torres je ubacio, Godin je srušen, a sudac je pokazao na bijelu točku. Hrvatski reprezentativac sigurno je izveo kazneni udarac. Bio mu je to osmi prvenstveni pogodak, drugi zaredom kojeg je zabio s bijele točke (u prošlom kolu tako je zabio i Barceloni, nap.a.). Ukupno je za Atletico odigrao 24 utakmice i postigao 16 golova, uz ogroman doprinos i u drugim segmentima igre.

S rezultatom 1:0 završilo je prvo poluvrijeme ne baš zanimljive utakmice, u kojoj su gosti na početku ostavili bolji dojam, pogodili su i gredu iz kornera, ali nisu mogli do bod(ova). Konačni rezultat u 88. minuti postavio je Raul Garcia koji je odlično skočio nakon ubačaja Arde.

Mandžukić je odigrao do 83. minute kada je uz ovacije napustio travnjak. Trudio se i bilo ga je po cijelom terenu, a u 73. je dobio žuti karton. Bila mu je to osma javna opomena ove sezone, niti jedan igrač Atletica ih nema toliko.

Aktualni prvak sada ima 41 bod, koliko ima i Barcelona, ali nju već večeras očekuje susret protiv Deportiva.

>>Strinić debitirao u pobjedi Napolija, Benitez ga hvali: Bio je sjajan

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CA
carpediem
19:30 18.01.2015.

Vidi se da Mandzo i Torres jos nisu uigrati u Napadu ali je ipak najbolje sa dvije spice napadati jer Mandzo je citavo vrijeme sam bio naprijed ovako imaju sve dvojica vise prostora.

SR
srele
21:12 18.01.2015.

A meni je odvratno da ovdje svak moze da pise sta god hoce , ajde vi bavite se necim drugim nogomet nije za vas .bolje da idete igrat uno uno .mandzo car

JW
JW
18:55 18.01.2015.

meni je odvratno koliko mandžukić glumi,toliko navlačenja,drama za svaki faul,kod kornera u 68. padanje bez ikakvog kontakta,preglumljavanje kod žutoga umjesto da se odmah ispriča i bude sretan šta je samo žuti,inače loša igra