ZABILI PILJ I ŽAPER

Je li Bjelica presudio Zoranu Mamiću na klupi Dinama? Osijek srušio Modre

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Je li Bjelica presudio Zoranu Mamiću na klupi Dinama? Osijek srušio Modre
21.11.2020.
u 16:40
Osijek i Dinamo sastaju se u derbiju 12. kola HNL-a. Dvoboj dva vodeća kluba lige na rasporedu je od 15 sati u Gradskom vrtu.
Pogledaj originalni članak

U derbiju 12. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Dinamo sa 2-0 (0-0). Strijelci za Osijek bili su Pilj (54) i Žaper (89).

Bila je to prilikama vrlo siromašna utakmica. U prvom poluvremenu jedinu opasnu situaciju za suparnička vrata imali su gosti u 40. minuti, no Jakić je iz odlične pozicije sa sedam-osam metara poslao loptu visoko preko grede.

Osijek je poveo iz svog prvog udarca u okvir gola na utakmici u 54. minuti. Igor Silva uspio je probiti desni bok i poslati prizemnu loptu u srce kaznenog prostora. Tamo je Mierez kratko proigrao Pilja, a ovaj je preciznim udrcem sa 12.ak metara pogodio suprotni kut nemoćnog Livakovića.

Najveću priliku za izjednačenje Dinamo je propustio u 77. minuti, nakon što je Ivušić uspio obraniti udarac Ademija sa 10-ak metara lopta je pala pred noge Petkovića na dva metra od gola, no njegov pokušaj Škorić je uspio blokirati.

Domaći su pobjedu potvrdili pred sam kraj susreta. Jurčević je u 89. minuti izveo udarac iz kuta koji je preletio Livakovića nakon čega je Žaper na drugoj vratnici s jednog metra uspio glavom zatresti mrežu.

Ovom pobjedom drugi Osijek se primaknuo vodećem Dinamu na tri boda. Dinamo ima 26, a Osijek 23 boda. Treća je Gorica sa 19 bodova i dvije utakmice manje od vodećeg dvojca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 64

PI
pitmaster05
17:07 21.11.2020.

evo kaj znaci trener - cestitke bjelici i ekipi, zasluzena pobjeda...a dinamo je unisten do kraja...

ST
stefj
16:53 21.11.2020.

Bravo Osijek. Nevjerojatno je koliko je Mamić degradirao Dinamo. Čudesno...

RA
rasinja
17:01 21.11.2020.

Mamić katastofa za Dinamo ...niti igre niti koncepta niti taktike niti organizacije ....ništa..... bez njega na klupi u dvije utakmice bez obzira na kvalitetu protivnika je max učinak i nije primljen gol ... sa njime je tim bez glave i repa.