Analiza

Uspješna godina: Manchester United vodeći po zaradi od sponzora

Foto: Reuters/Pixsell
Jose Mourinho
Foto: Reuters/Pixsell
Jose Mourinho
Foto: Reuters/Pixsell
Jose Mourinho
Foto: Reuters/Pixsell
Jose Mourinho i Paul Pogba
Foto: Reuters/Pixsell
Jose Mourinho
Foto: Andrew Yates/Press Association/PIXSELL
Jose Mourinho
Foto: Reuters/Pixsell
Jose Mourinho
10.10.2018.
u 11:07
Klub s Old Trafforda ima 68 komercijalnih ugovora, a odmah iza je Barcelona koja od 43 ugovora godišnje zaradi 261 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Engleski prvoligaš Manchester United je s 269 milijuna eura vodeći nogometni klub po zaradi od sponzorskih ugovora na godišnjoj razini. 

Klub s Old Trafforda ima 68 komercijalnih ugovora, a odmah iza je Barcelona koja od 43 ugovora godišnje zaradi 261 milijuna eura i to su jedina dva kluba čija zarada od sponzora prelazi 200 milijuna, rezultati su analize tvrtke "CSM Sport & Entertainment". 

>> Pogledajte video: Vlašićev preporod u Moskvi

Odmah iza njih su minhenski Bayern sa 180 milijuna eura, Real Madrid sa 178 milijuna eura te četiri engleska kluba - Chelsea (154 milijuna), Manchester City (149), Arsenal (124) i Liverpool (117) - a Top10 zaključuju PSG (112) i Juventus (101). 

Što se tiče liga, na čelu je engleska Premier league čiji klubovi samo od sponzora imaju prihod od 1,2 milijarde eura, druga je njemačka Bundesliga s dosta manje - 734,7 milijuna eura, a onda dolaze španjolska Primera (678,5 milijuna) i talijanska Serie A (439,3 milijuna).

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar southman
southman
12:24 10.10.2018.

Kako igraju ovo je pravo čudo !