HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Foto: import
BRANKO CIKATIĆ
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Branko Cikatić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Branko Cikatić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Branko Cikatić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Branko Cikatić
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Branko Cikatić
23.03.2020.
u 11:12
Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris
Pogledaj originalni članak

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ''hrvatski tigar''.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza ''hrvatskog tigra'' ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ''Skyscraper'' u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: "Takav život nije za mene."

Legendarni ''hrvatski tigar'' dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici. 

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

ZA
zagrebello
11:25 23.03.2020.

Legendo moga doba.

ZA
zagrebello
11:27 23.03.2020.

Legendo.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
11:41 23.03.2020.

Počivao u miru Božjem i neka ti je laka hrvatska gruda !