LEGENDARNI SPLITSKI TRENER

Umro Ante Biće Mladinić

12.06.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

U utorak je u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti, umro legendarni splitski trener Ante Biće Mladinić.

Rođen je u Splitu 1. listopada 1929. godine, igrački vijek proveo je u Hajduku, a zatim je imao bogatu trenersku karijeru. Sjedio je, dakako, na klupi svojega Hajduka, trenirao je i beogradski Partizan, bio je i izbornik mlade i A-reprezentacije bivše Jugoslavije. Odlične rezultate postigao je s francuskim Bordeauxom te Zagrebom, u čijoj je omladinskoj školi gradio budućnost, kasnije prvake.

Ispraćaj Ante Biće Mladinića bit će u četvrtak u 11 sati na zagrebačkom Mirogoju, a pogreb u petak u 18 sati na splitskom groblju Lovrinac.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr