HVALEVRIJEDNA AKCIJA

UEFA u novoj akciji protiv rasizma: 'Priključujemo se 'totalnoj tišini'

Foto: Reuters/Pixsell
UEFA u novoj akciji protiv rasizma: 'Priključujemo se 'totalnoj tišini'
29.04.2021.
u 20:15
Odluka o pokretanju ove akcije donesena je nakon što su sličnu akciju proveli škotski prvoligaš Rangers i engleski klubovi Birmingham i Swansea.
Pogledaj originalni članak

UEFA je objavila da će se od petka do ponedjeljka na društvenim mrežama pridružiti 'totalnoj tišini' koju su pokrenuli engleski nogometni klubovi u znak prosvjeda protv rasističkih uvreda čije su žrtve nogometaši.

- Ima zlostavljanja i na terenu i na društvenim mrežama. To je neprihvatljivo i treba to okončati uz pomoć javnosti, zakonskih tijela i jakih društvenih mreža - kazao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

- Dopustiti kulturi mržnje da raste bez kažnjavanja je opasno, ne samo za nogomet nego za cijelo društvo - dodao je Čeferin.

U subotu su engleski klubovi najavili potpunu tišinu na društvenim mrežama Engleskog nogometnog saveza, klubova Premier League i druge engleske lige te ženske Super Lige i to od 14,00 sati u petak do 22,59 sati u ponedjeljak.

Ta akcija, u kojoj će sva tijela engleskog nogometa "zatvoriti svoje račune na Facebooku, Twitteru i Instagramu", predstavlja "odgovor na kontinuirano diskriminatorno zlostavljanje koje na društvenim mrežama podržavaju i sportaši i brojne druge osobe iz javnog života povezane s nogometom".

Odluka o pokretanju ove akcije donesena je nakon što su sličnu akciju proveli škotski prvoligaš Rangers i engleski klubovi Birmingham i Swansea čiji su nogometaši Yan Dhanda, Ben Cabango i Jamal Lowe nedavno bili žrtve rasističkog vrijeđanja na internetu.

Od početka godine više je nogometaša Manchester Uniteda, poput Anthonyja Martiala i Marcusa Rashforda, kao i Reecea Jamesa iz Chelsea, bilo vrijeđano na društvenim mrežama.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IK
Ikonoklast
00:40 30.04.2021.

Kazete rasizam...u Birminghamu?!? Milijunski, drugi grad po velicini u Engleskoj je stvarno "rasisticki". Toliko da su doslovno polovica grada bijelci, a druga polovica azijati, afrikanci itd. Prestat ce biti rasisticki grad kad bijelaca bude ispod 10%. Tad ce sve biti o.k. , idila.