SUBJEKTIVNO I SELEKTIVNO

Udruga "Mi smo Cibona": Klupska interpretacija rješenja nalaza inspekcije nema veze s istinom

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Udruga "Mi smo Cibona": Klupska interpretacija rješenja nalaza inspekcije nema veze s istinom
17.10.2021.
u 16:20
- Objava KK Cibone, točnije namjerno subjektivna i selektivna interpretacija nalaza Sportske inspekcije, u bitnome se razlikuje od kompletnog rješenja inspekcijskog nadzora, kaže se u priopćenju Ciboninih navijača.
Pogledaj originalni članak

Potpisano od predsjednika Nikole Plečka, Udruga "Mi smo Cibona" obratila se javnosti po pitanju rješenja Sportske inspekcije o provedenom inspekcijskom nadzoru u Košarkaškom klubu Cibona. A u priopćenju se kaže:

"Imajući u vidu važnost utakmice našeg kluba protiv KK Partizan, Udruga "Mi smo Cibona" nije htjela reagirati na priopćenje kluba od 13. listopada pod naslovom "Doneseno pozitivno rješenje inspekcijskog nadzora KK Cibona", a sve u svrhu davanja prilike igračima i stručnom stožeru da u miru dočekaju dvoboj uz uživanje apsolutne podrške članova Udruge.

Nadalje, objaka KK Cibone, točnije namjerno subjektivna i selektivna interpretacija nalaza Sportske inspekcije, u bitnome se razlikuje od kompletnog rješenja inspekcijskog nadzora. Naime, Sportska inspekcija je utvrdila kako KK Cibona nije uskladila važeći Statut sa odredbama članaka 13. i 27. Zakona o sportu te je izdano djelomično rješenje s upravnom mjerom naredbe, a koju je Skupština kluba ispunila donijevši Odluku o izmjenama i dopunama Statuta na sjednici održanoj 11. listopada, odnosno u tijeku trajanja inspekcijskog nadzora.

Isto tako, provedenim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je kako je Domagoj Čavlović tijekom nadzora podnio ostavku na mjesto direktora KK Cibone, što je posljedično razlog zbog kojeg ne postoje zakonske osnove za izdavanje mjere zabrane obavljanja poslova direktora KK Cibone i osobe ovlaštene za zastupanje, što je ključna stvar za donošenje rješenja, a koja je izostavljena iz objave kluba.

Sukladno članku 86. stavku 1. točka 7. i stavkom 2. istog Zakona o sportu, protiv KK Cibone kao pravne osobe i Domagoja Čavlovića, kao odgovorne osobe u pravnoj osobi u vrijeme počinjenja prekršaja, bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu stoji u nalazu inspekcije. 


Zbog svega navedenog, jasno je kako ostavka direktora KK Cibone Domagoja Čavlovića nije motivirana privatnim razlozima kako je klub, ali i on sam, ranije naveo, već je ona pravni manevar. Za razliku od ljudi koji vode naš klub, sve navedeno dokazujemo objavom kompletnog nalaza Sportske inspekcije. 

Zaključno, kao redovni članovi KK Cibone ostali smo neugodno iznenađeni načinom na koji se prikriva činjenično stanje te obmanjuje javnost. Stoga tražimo javnu ispriku sadašnjih čelnika KK Cibone uz objavu kompletnog rješenja nalaza Sportske inspekcije na stranicama kluba te ih pozivamo da zbog načinjene štete ugledu kluba i po tko zna koji put pokazane netransparentnosti podnesu ostavke!"

Foto: Privatni album

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CH
che9
06:22 18.10.2021.

Treba i ostatke banditićevsko-koruptivne počistiti iz Cibone, šta Rozić čeka!!!

DU
Deleted user
17:04 17.10.2021.

Nas Hajduk, Mi smo Cibona, DTSM... mislim da "socijalizam" i "drustveno vlasnistvo" nije danas u trendu u svijetu sporta. Sport je danas samo grana posla, kao turizam, trgovina.... i bez vlasnika i ulozenog kapitala mozes dobiti samo prosjecnost tj. borbu za opstanak. Iluzija da se slanjem inspekcija moze bez novca preuzeti upravljanje sportskim kolektivom uspjesno je zavaravanje prvenstvo samog sebe pa nakon toga i okoline.