IZGUBIO KONTROLU

U 24. godini u vožnji paraglajderom preminuo švicarski skijaš

Foto: Igor Kralj/Pixsell
U 24. godini u vožnji paraglajderom preminuo švicarski skijaš
05.11.2018.
u 15:01
Barandun je vozio u 17 utrka u Svjetskom kupu, a najbolji plasman mu je deveto mjesto u alpskoj kombinaciji u Bormiju prošle godine.
Pogledaj originalni članak

Švicarski skijaš Gian Luca Barandun preminuo je u nedjelju nakon pada u vožnji paraglajderom.

On je izgubio kontrolu prilikom slijetanja, te napravio nekoliko spiralnih okreta, pa velikom brzinom snažno udario o tlo.

Iako su liječnici brzo stigli, 24-godišnjem skijašu nije bilo spasa.

Barandun je vozio u 17 utrka u Svjetskom kupu, a najbolji plasman mu je deveto mjesto u alpskoj kombinaciji u Bormiju prošle godine. U četiri navrata osvajao je i bodove u spustu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DE
deda1234
20:04 05.11.2018.

E taj adrenalin... Pokoj vjecni..