mitingu u Daeguu

Tyson Gay zaključio sezonu s 9.94

Foto: AFP
Tyson Gay zaključio sezonu s 9.94
25.09.2009.
u 17:34
Američki sprinter Tyson Gay zaključio je sezonu još jednim rezultatom ispod deset sekundi na 100 metara.
Pogledaj originalni članak

Svjetski doprvak je na mitingu u Daeguu, gradu domaćinu sljedećega Svjetskog atletskog prvenstva, istrčao “stotku” za 9.94 sekunde, još jednom ostavivši iza sebe nekadašnjeg svjetskog rekordera, Jamajčanina Asafu Powella (10.00).

Carmelita Jeter, koja je na nedavnom mitingu u Šangaju istrčala drugi rezultat svih vremena na 100 metara (10.63), u Daeguu bila je nešto sporija, ali i dalje na visokoj razini. Pobijedila je s vremenom 10.83 sekunde, ispred Jamajčanke Sherone Simpson (11.35).

Jelena Isinbajeva je u Južnoj Koreji došla do još jedne pobjede, Ruskinji je za prvo mjesto u skoku s motkom u petak bilo dovoljno i 4.60 metara.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.