Luda priča

Tviteraš spasio karijeru vrataru kojem je zadaća zaustaviti Hrvatsku?

Foto: Press Association/Pixsell
Tviteraš spasio karijeru vrataru kojem je zadaća zaustaviti Hrvatsku?
07.01.2019.
u 14:14
Hennesseyja su ismijali kada je pokušao objasniti zašto je na fotografiji ispalo kao da pokazuje Sieg Heil
Pogledaj originalni članak

Wayne Hennessey, vratar Crystal Palacea i velške reprezentacije, našao se u nezavidnome položaju nakon što je tijekom vikenda optužen da je nacistički salutirao ispred kamere njemačkog suigrača Maxa Meyera.

Dečki su se s ostatkom momčadi zatekli na večeri nakon pobjede u FA kupu protiv Grimsbyja, a na fotografiji je prikazan s lijevom rukom uzdignutom povrh usta (asocijacija na Hitlerove brčiće) i desnom visoko podignutom u zrak.

Gesta je pokrenula lavinu osuda, naposljetku i istragu, a Hennesseyju je malo tko povjerovao kada je u nedjelju navečer na Twitteru naglasio da je sve pogrešno protumačeno.

– Što vam je? Nikad ne bih takvo što učinio. Desnom sam rukom mahao Meyeru, a lijevu sam držao iznad usta u želji da me bolje čuje – objasnio je Hennessey i uglavnom izazvao podsmijeh. 

Na njegovu sreću, izvjesni Robbie Welch, navijač Crystal Palacea, objavio je u ponedjeljak na Twitteru fotografiju koja bi Velšaninu mogla spasiti karijeru.

Riječ je o prizoru s neke od utakmica, na kojemu je Hennessey uhvaćen u istoj pozi. Tog je dana na identičan način mahao i dobacivao suigračima, pa je lako moguće da je Sieg Heil ispred kamere doista izveo nehotice.

Engleski nogometni savez vrlo je nemilosrdan kada su takvi skandali u pitanju pa recimo u tom kontekstu da je navijače počeo kažnjavati doživotnom zabranom dolaska na stadion zbog nacističkih pozdrava.

Hennessey bi u lipnju trebao doputovati u Hrvatsku u sklopu kvalifikacija za EURO 2020.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kapunjohan
14:39 07.01.2019.

Treba kažnjavati vandalizam i nasilje na utkmicama, bez obzira na motive ,kao što se to radilo u Hrvatskoj- kao to rade zbog HNS. Ove razne geste pokreta ruke ili poneke riječi ,često treba preskočiti ako nije jasna namjerna provokacije , jer u suprotnom će se doći u glupu skrajnost. Englezi mogu biti opravdano strogi kad bi se u tu svrhu koristili simboli nacizma, jer su bili napadnuti od strane nacista a u obrani svoje zemlje i porazu nacizma pretrpjeli su goleme materialne i ljudske žrtve a to seteško zaboravlja.

RM
ruzica_mario
19:17 07.01.2019.

ovo sa nacizmom postaje vec smijesno..jos malo kad kazes dobar dan reci ce da si nacist..odvratnoo