Vaterpolo

Tucak: Mi smo kvalitetni i ne bježimo od uloge favorita

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivica Tucak Vaterpolo
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Maro Joković
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Vaterpolo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivica Tucak Vaterpolo
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
vaterpolo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Vaterpolo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
02.04.2016., Zagreb - Prijateljska vaterpolo utakmica, Hrvatska - Australija. Izbornik Hrvatske reprezentacije Ivica Tucak. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
06.08.2016.
u 11:35
Hrvatski vaterpolisti danas u 15.20 po srednjoeuropskom vremenu igraju protiv jakih Amerikanaca
Pogledaj originalni članak

Od tri momčadi koje nas zastupaju na OI (a to je još bio slučaj i 1996. i 2008.) prvi će po olimpijske bodove krenuti vaterpolisti, aktualni olimpijski pobjednici. Danas u 15.20 po hrvatskom vremenu, protiv jakih Amerikanaca.

– Za nas to nije teret. Drže nas neki dobri pokazatelji pa smo optimisti – ističe Maro Joković.

Osim niza igrača, naslov iz Londona neće braniti ni izbornik Rudić koji je sada vodi domaćina Brazil. Naslijedio ga je Ivica Tucak koji se za ovu priliku i zahvalio nekima koji mu se ne uklapaju u traženu formulu zajedništva.

– Točno tako. Bez dobre kemije nemoguće je napraviti dobar rezultat na velikom natjecanju. Ovo možda nije 13 najboljih hrvatskih igrača, ali meni kao izborniku ovo je onih 13 koji djeluju najbolje - kaže izbornik Ivica Tucak.

I on dodaje da mu zlato iz Londona nije nikakav teret. Na sve Igre od Atlante (1996.) naovamo hrvatski vaterpolisti uvijek su dolazili kao izglednici za medalju.

– Ne bježimo od toga ni sada. Mi smo kvalitetni što smo pokazali i dvjema medaljama sa svjetskih prvenstava, srebrom i broncom, između Londona i Rija - rekao je Tucak.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar the_tormentor
the_tormentor
13:40 06.08.2016.

I na kraju vas mi opet ispotapamo.Ko zna mozda ove godine bude 15-2