JULIAN NAGELSMANN

Trener Josipa Stanišića za svoj otkaz saznao na skijanju. S djevojkom bio na odmoru u Austriji

Foto: LEONHARD SIMON/REUTERS
Bundesliga - VfB Stuttgart v Bayern Munich
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
Champions League - Bayern Munich Press Conference
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
Bundesliga - Bayer Leverkusen v Bayern Munich
24.03.2023.
u 10:15
Bayern ga nije obavijestio o prekidu suradnje, već je informaciju pročitao u medijima. Zamijenit će ga čovjek kojeg je 'smijenio' Dinamo.
Pogledaj originalni članak

Bayern München raskinuo je suradnju s trenerom Julianom Nagelsmannom, dva i pol tjedna prije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, objavili su u četvrtak navečer njemački dnevnik Bild i dvotjednik Kicker. Neposredno prije reprezentativne stanke Bayern je izgubio prvo mjesto na ljestvici njemačkog prvenstva od Borussije Dortmund, nakon poraza od Bayer Leverkusena (2-1). Taj neuspjeh je izazvao bijes uprave Bayerna, a sportski direktor Hasan Salihamidžić odlučio se na smjenu.

Prema informacijama Bilda, nasljednik Juliana Nagelsmanna trebao bi biti Thomas Tuchel, osvajač Lige prvaka 2021. s Chelseajem, a i prema Kickeru uspostavljeni su kontakti između bavarskog kluba i 49-godišnjeg trenera. Tuchel je, podsjećamo, otkaz u Londonu dobio prošle godine nakon poraza protiv Dinama na Maksimiru (1:0). 

A sam Nagelsmann za otkaz je doznao za - skijanju. Naime, kako trenutno traje reprezentativna pauza, njemački strateg otišao je na odmor s djevojkom u Austriju kada je do njega stigla informacija da više nije na klupi bavarskog kluba. Rekao je da ga o prekidu suradnje nije obavijestio klub, već je sve pročitao u medijima. 

Julian je već bio pod pritiskom na kraju sezone 2021/22 nakon eliminacije od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka i tada ga je spasio naslov njemačkog prvaka. Nagelsmann s Bayernom ostvaruje najgoru sezonu za Bayern u 11 godina, sa samo 52 bodova nakon 25 kola.

Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
Champions League - Bayern Munich Press Conference

Nakon reprezentativne pauze, Bayern će 1. travnja na Allianz Areni dočekati u velikom derbiju Dortmund, a u četvrtfinalu Lige prvaka Münchenci se sele 11. travnja na stadion Etihad kod Manchester Cityja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.