ODLAZAK 'HALADONE'

Trebao je postati novi Messi: Alen Halilović raskinuo ugovor s Rijekom, lutanje se nastavlja

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Velika Gorica: SuperSport HNL, 09. kolo, HNK Gorica - NK Rijeka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Velika Gorica: SuperSport HNL, 09. kolo, HNK Gorica - NK Rijeka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Me?unarodna prijateljska utakmica, Hrvatska - Izrael
31.01.2023.
u 14:26
Po dolasku je dobio broj 10, mnogo se očekivalo, ali klub napušta nakon šest mjeseci tijekom kojih je upisao tek 11 nastupa. Zabio je i jedan gol, ali sve zajedno pokazao je premalo.
Pogledaj originalni članak

Alen Halilović debitirao je za Dinamo u derbiju protiv Hajduka kao 16-godišnjak u rujnu 2012. Gledalo se na njega kao na najvećeg talenta modrih, kao i hrvatske reprezentacije, te je već u ljeto 2014. zajedno s Ivanom Rakitićem stigao u Barcelonu. Ali, više od deset godina kasnije nakon klupskog debija, danas 26-godišnji Halilović doima se izgubljenim.

Naime, veznjak je sada raskinuo ugovor s Rijekom u kojoj se nadao oživjeti karijeru. Šteta, jedna velika šteta, jer pitanje je hoće li ikada više zaigrati na velikoj pozornici. Već je u lipnju 2013. upisao prvi nastup za vatrene, do danas odigrao deset utakmica, ali zadnju još 2019., a odonda ga nema na radaru...

Da neće nastaviti svoj mandat na Rujevici, potvrđeno je portalu Germanijak. Po dolasku je dobio broj 10, mnogo se očekivalo, ali klub napušta nakon šest mjeseci tijekom kojih je upisao tek 11 nastupa. Riječani su se, k tome, dosad borili za ostanak, imaju samo pet pobjeda u sezoni, a tek posljednja - protiv Šibenika rezultatom 2:1 - daje im mogućnost da se malo opuste i ne gledaju prema dnu.

Očekivanja su jednom bila toliko velika da su ga nazivali novim Messijem. Halilović je nakon jednog nastupa za prvu momčad Barcelone, kojeg je upisao još u siječnju 2015., redom igrao za Sporting Gijon, njemački HSV, Las Palmas, Milan, Standard Liege, nizozemski Heerenveen, Birmingham, Reading pa stigao na Kvarner. Nekada je prema Transfermarktu vrijedi 10 milijuna, a danas mu se vrijednost procjenjuje na 350 tisuća eura. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BL
blekpanther
17:29 31.01.2023.

Možda bi koristio Hajduku? Mislim ozbiljno!

BE
Beyonder
15:25 31.01.2023.

Talent bio i ostao ko i Niko Kranjčar