Bivši dinamovac Tonel:

Hrvati su bili bolji, ali koja im korist, mi smo u TOP 4

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Eduardo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Tonel
Foto: Reuters/PIXSELL
Poljska - Portugal
Foto: Reuters/PIXSELL
Football Soccer - Croatia v Portugal - EURO 2016 - Round of 16 - Stade Bollaert-Delelis, Lens, France - 25/6/16 Portugal's Renato Sanches celebrates as Croatia's Domagoj Vida reacts after the game REUTERS/Gonzalo Fuentes Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
Poljska - Portugal
06.07.2016.
u 11:31
Iz zadarskog kafića otišao sam u sobu gledati produžetke s Hrvatskom...
Pogledaj originalni članak

Otkako je otišao iz Dinama, bivši stoper plavih Tonel puno je puta naglasio kako mu je bilo lijepo u Hrvatskoj, svakom je portugalskom igraču koji je bio pred vratima Dinama uvijek preporučio zagrebački klub. On je otvorio put Portugalcima prema Hrvatskoj, pogotovu Dinamu, pa su nakon njega došli Ivo Pinto, Machado, Goncalo, Eduardo, a Tonelu je tu “pripomogao” i menadžer Danko Đikić.

Uostalom, koliko mu se svidjelo ovdje govori i podatak da je Tonel s obitelji ove godine ljetovao u Zadru. I tamo je gledao susret koji je tragično završio za Hrvatsku, njegov Portugal prošao je dalje.

Kako je bilo gledati Portugal i Hrvatsku u Hrvatskoj?

– Haha, zanimljivo. Prvih 90 minuta gledao sam u kafiću s navijačima, doduše ne s hrvatskim navijačima, već ostalima, znam da je bilo nešto Mađara, ali i ostalih. No, produžetke sam onda otišao gledati u sobu na miru – rekao nam je Tonel koji se vratio u svoju zemlju i još razmišlja o nastavku karijere.

Bez pobjede u 90 minuta

Njegov je Portugal stigao do polufinala, a da nikoga nije pobijedio u 90 minuta.

– Hrvatsku je dobio na sreću, ali to vam je nogomet. Portugal je igrao dosta defenzivno, Hrvatska je bila bliža pobjedi, ali od dvije prilike na utakmici Portugal je jednu iskoristio. No, nisam iznenađen što je u polufinalu, imamo dobre igrače, imamo Cristiana Ronalda koji je vrhunski igrač. I prije početka Eura govorio sam da Portugal može daleko, znam te igrače iako u Francuskoj nisu odigrali nešto posebno, mogu oni i mnogo bolje. No, nije previše ni važno kako igraš, važno je samo proći. Hrvatska je igrala jako lijepo, ali što joj to vrijedi kad je morala otići kući.

Euforija tek u finalu

Otvorio mu se i ždrijeb, nakon Hrvatske išao je na Poljsku i prošao nakon jedanaesteraca, a sad mu dolazi Wales.

– Još jedna teška utakmica, baš kao i ona s Hrvatskom, šanse su pola-pola.

Mogao bi biti presudan i umor igrača, Nani, Quaresma, a pogotovu Cristiano Ronaldo, izgledaju jako umorno.

– Ništa čudno s obzirom na velik broj utakmica u sezoni, pa Ronaldo je odigrao više od 50 utakmica. I naravno da je to problem. No, bio umoran ili ne, treba sad ovo proći.

Protiv nas je Fernando Santos složio defenzivnu igru, kako će s Walesom?

– Mislim da će biti slično, defenzivno pa na kontranapade. Dakle, ne očekujem lijep nogomet.

Ima li u Portugalu euforije?

– Ne baš, ljudima je drago zbog polufinala, ali i normalno im je da Portugal ide daleko. I sad očekuju lagani prolazak u finale. Budemo li u finalu, moglo bi biti euforije – kazao je Tonel.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Optimist1
Optimist1
16:06 06.07.2016.

Još će Portugal osvojiti Euro bez pobijede 😂😂

IH
iron.hide.54966
15:03 06.07.2016.

I to je sport, život ide dalje...

AC
achill
15:17 06.07.2016.

Dobro - najbolji ste.