zvonimir serdarušić:

Tolik novac nisam dobivao ni u Kielu, došao bih i besplatno u reprezentaciju

Foto: DPA/PIXSELL
Tolik novac nisam dobivao ni u Kielu, došao bih i besplatno u reprezentaciju
14.02.2015.
u 21:43
Šokirao se kada je čuo da traži 190.000 kuna mjesečno da bude izbornik.
Pogledaj originalni članak

Zvonimir Noka Serdarušić ostao je u čudu kada je čuo da traži 190.000 kuna mjesečno da bude izbornik hrvatske muške reprezentacije.

- Ne da sam ostao u čudu, nego sam se šokirao. Kako netko može uopće plasirati takvu informaciju. O plaći nikad nisam razgovarao sa Zoran Gopcem, dopredsjednikom HRS-a, čak ni u šali. Pa taj novac nisam dobivao ni u najboljim danima njemačkog Kiela kada smo bili pobjednici Lige prvaka. Mislim da takvu plaću nitko ne može dati nijednom treneru na Svijetu - istaknuo je Serdarušić.

Možda bi mogao PSG?

- Nema veze. Kad smo već kod PSG-a, tamo me sele već šest godina, a nikad nisam ni s kim iz tog kluba konkretno razgovarao. I kad smo već kod novca, bio bih čak i besplatno izbornik Hrvatske. Nije da ovisim o novcu - rekao je Noka.

Javnost je htjela, ali...

Dakle, vaš angažman kao izbornika muške reprezentacije više nije tako izgledan.

- Moje je mišljenje da nikad nisam ni bio ozbiljan kandidat. Više je to možda javnost željela. Htjeli su nešto novo. U redu, razgovarao sam za Gopcem, ne i s Balićem, ali ne razumijem zašto su me uopće zvali ako nisu mislili ozbiljno - istaknuo je Serdarušić.

Zar su stvarno problem bile godine?

- Pa nisam tako puno ostario za pet dana. Prvo to nije bilo problem, a sad je problem. Moje je mišljenje da nekima ne odgovaram zato što volim raditi samostalno. Nisam trener koji bi morao slušati druge. Ako mislim da Lacković može još igrati, onda mi nikakvo drugačije mišljenje ne treba. Uostalom, trener odgovara za rezultat. Tko kaže da ne bih ja ili bilo tko drugi doživio sudbinu Goluže, kojeg je javnost osudila da šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu nije dobar rezultat - rekao je Serdarušić.

Dolazim, ali na more

I što sada na kraju priče?

- Ništa, ostajem u Aixu do kraja sezone. Doveden sam da ostvarim s klubom ostanak i da unaprijedim igru Luke Karabatića. Eto, u posljednjoj utakmici postigao je osam pogodaka iz isto toliko pokušaja. U obrani igra odlično, a sada i u napadu sve više napreduje. Kada sam dolazio ovdje, nisam imao pojma da imaju klub. Ali, moram priznati da je ovo jedan od ljepših krajeva u Francuskoj - istaknuo je Noka.

A na kraju sezone?

- Odlazim iz Aixa. To je sigurno. Niti oni imaju uvjete da radimo nešto ozbiljno niti se meni više ostaje. Htio sam se vratiti u Hrvatsku još prošle godine. Ove se sigurno vraćam, ako ništa drugo, onda ću opet preko ljeta uživati na moru - zaključio je Zvonimir Serdarušić.

>>Gobac: Serdarušićeva mjesečna 
plaća nikad 
nije bila spominjana

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MA
MagnusJohnson
22:12 14.02.2015.

Neka se novinari koji su plasirali tu informaciju zapitaju što im je to trebalo....a dokazali su po tisućiti put kako među njima ima itekako plaćenika. Uopće me ne bi čudilo da je Gobac nekom novinaru platio da plasira tu informaciju kako bi javnost okrenula leđa Serdarušiću, to se vidi iz činjenice da odjednom Gobac traži nekog mlađeg. Traže mlađeg kojem će moći govoriti koga smije, a koga ne smije zvati u reprezentaciju. Serdarušić bi bio vrhunski izbor za izbornika za naredni trogodišnji ciklus zaključno s Europskim prvenstvom u Hrvatskoj 2018. godine

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
22:03 14.02.2015.

Zvonimire vjerujem ti da niti tamo nisi toliko imao, čak niti u brutu. Ali zaboravio si ovo je Hrvatska i tu je sasvim normalno da trener rukometne reprezentacije ima stostruku minimalac. Nogometni još pet puta više.

RU
RUKOMET333
00:40 15.02.2015.

Dragi prijatelji Sporta, a pogotovo Rukometa.. rijesite napokon problem Hrvatskog Rukometa.. I riba smrdi sa glave. Jos kad Balic sam kaze da bi HRS bio jad bez Gobca onda se moze sve povjerovati. A Noka ti bi imao vise posla oko Rukovodstva nego Repke same.. A mi cekajmo ko ce doci.. pa mogli bi u Poljsku sa onom Divljom Kartom.. poz