Hrvatska - Danska (14.30 sati)

To je trebao biti finale!

Foto: 'ATTILA KISBENEDEK'
To je trebao biti finale!
29.01.2012.
u 10:30
Tradicija je protiv kauboja, već 18 godina nismo slavili u utakmici za treće mjesto!
Pogledaj originalni članak

Danas (14.30 sati) hrvatski rukometaši igraju za broncu sa Španjolskom. Španjolci su nas već pobijedili, u Novom Sadu (24:22), i zbog tog poraza morali smo u polufinalu igrati s domaćinom. Do utakmice s Danskom Španjolska je igrala najbolje i nije nijednom poražena.

- Nažalost, izgubili smo baš kad nije trebalo. Stalno smo morali loviti prednost Danaca, a na kraju nas je uništio Hansen sa dva pogotka, iako smo ga dobro čuvali cijelu utakmicu - rekao je Valero Rivera, izbornik Španjolske.

Kako danas protiv Hrvatske?  

- Pokušat ćemo ponoviti obranu iz naše prve utakmice. Baš kao i Hrvati, i mi smo razočarani što ne igramo u finalu - rekao je Rivera.

Momčad se priprema za svjetsko prvenstvo kojem je domaćin. 

- Branimo mi još broncu na OI. Ali, u London idemo pokušati osvojiti zlato. Konkurencija na Igrama ipak je nešto slabija nego na EP-u gdje svatko svakoga može iznenaditi - zaključio je Rivera.

Iker Romero je u španjolskoj reprezentaciji zadužen uglavnom za izvođenje sedmeraca, ali je u polufinalu morao igrati u napadu jer nije išlo Raulu i Albertu Entrerriosu.

- Ozračje kakvo je bilo na utakmici Hrvatska - Srbija nisam nikad vidio! Kakvo fanatično navijanje, pa trubački orkestar na tribinama - rekao je Romero.

Znate li što su s tribina vikali Hrvatima?  

- Možda je i bolje da ne znam - rekao je Rivera.

Utakmica za broncu?

- Šteta. Trebali smo s Hrvatskom igrati za zlato. Bit će teško. Svi smo već pomalo umorni - zaključio je.    

Hrvatskim rukometašima ovo će biti četvrta utakmica za treće mjesto na velikim natjecanjima. Na europskim prvenstvima ćemo četvrti put igrati za broncu. Na prvom europskom prvenstvu u Portugalu, 1994. godine Hrvatska je pobijedila za broncu Dansku (24:23). Potom smo dvaput gubili za treće mjesto, u Sloverniji 2004. od Danske (27:31) i dvije godine kasnije u Švicarskoj opet od Danske (27:32). Na olimpijskim igrama u Pekingu izgubili smo za treće mjesto od Španjolske (29:35).
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

BE
bepe_
11:37 29.01.2012.

Finale je trebalo biti Srbija - Španjolska! ! !

GC
gasovi_celog_fudbalskog_tima
19:09 29.01.2012.

Srbi, \"rukomet i sekire\" ne idu zajedno!!

DP
Dule Pacov
11:48 29.01.2012.

sta kaze baja, nikad nije video ludje i bolje navijanje...pametan momak, svima bilo do jaja samo ujkanima vecito fali neki kujac...