UFC 110 u SYDNEYJU

Tko je Big Ben, Mirkov sljedeći protivnik?

Foto: youtube.com
Tko je Big Ben, Mirkov sljedeći protivnik?
06.11.2009.
u 11:25
Mirko Filipović borio se u karijeri u Aziji, Europi i Americi, a u veljači će u ring i na četvrtom kontinentu - u Australiji.
Pogledaj originalni članak

Australija je nova zastavica na karti UFC-a koji želi proširiti biznis, odnosno popularizirati slobodnu borbu diljem svijeta. Dane White je i ranije najavljivao kako mu je plan organizirati borbu u Sydney Superdomeu (prima 21.000 navijača, a u njemu se, recimo, organizirala dodjela nagrade MTV Music Awards). Sve je to malo važno, no prema posljednjim informacijama, naš bi Mirko Filipović u tamošnji kavez trebao ući 22. travnja protiv Amerikanca Bena Rothwella.

Uz njihovu borbu najavljen je i susret u srednjoj kategoriji u kojoj će snage odmjeriti stari Mirkov znanac Brazilac Wanderlei Silva protiv Japanca Yoshihire Akiyame, a nastupit će i domaći Jamie Te Huna. Zasad je tek toliko poznato.

Big Ben, kako je nadimak tom 28-godišnjem Amerikancu koji je dosad odradio 37 borbi, od čega 30 pobjeda (17 nokauta, 11 prekida, dvije odluke sudaca) te sedam puta izgubio (četiri nokauta, jedan prekid, dva puta odlukom) visok je 196 centimetara i težak čak 121 kilogram. Od poznatijih boraca redom je gubio.

Igragim Magomedov ga je slavio tehničkim nokautom, Andrej Arlovski ga je nokautirao, kao i Cain Wlasquez u posljednjoj borbi. Već je nakon 30 sekundi bio na leđima, a u drugoj rundi sudac je nakon 58 sekundi morao prekinuti borbu.

Bit će to borba iskusnih kojima u posljednje vrijeme kola idu nizbrdo, gube od mladih te završavaju karijeru. Obojica žele vratiti barem djelić slave, otići uzdignute glave. Rothwell, prema godinama, još ima vremena...

- Borit ću se protiv bilo koga, protiv najopasnijih boraca. Svi znaju koliko sam opasan, da sam veliki dečko - upozorava Rothwell.

- Nikad ne ulazim u borbu kako bih izgubio, želim dominirati i pobijediti protivnika. Tako je svaki put, uvijek se pojavi netko drugi koga želim pobijediti, zato me i zovu u ring - dodao je Big Ben.

Poznavatelji slobodne borbe lako će se složiti, Mirko je u ovom susretu apsolutni favorit, ali pitanje je koliko će mu taj podatak značiti, jer imao je problema i sa slabijim protivnicima...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AN
Andreeejjj
22:48 07.11.2009.

Ovaj BIG MAN nema nikakvog rejtinga, jakooo je spor a i bez SRCA, kao i nas Mirko...ali vjerojatno ce nokautirati naseg Mirkeca, kao i svi u zadnjim mecevima! Mirko, cuvaj nam se...idi u mirovinu, dok te netko ne osakatiiiiiiiii...

SE
semafori
17:32 07.11.2009.

Samo dominacija i nokaut daje ti priliku za borca sa vecom reputacijom. O gubitku i ne razmisljam. Nije da on nije dobar. Ima iskustva i puno pobjeda ali nije tvoj nivo. Kako cujem Gonzaga ce da se bori sa Ciganom. Ako Gonzaga izgubi bio bi dobar revans izmedju Mirka i Gonzage. Ako Mirko izgubi to je onda stvarno kraj ali ako uvijerljivo pobijedi i sa nokautom protiv Gonzage steta bi bilo stati nego boriti se sa nekim iz prvih deset. Ali prvo uvjerljiva pobjeda protiv Big Bena. Nakon pobijede protiv Big Ben-a Congo bi isto bio dobar protivnik. Rekao sam da o gubitku ne razmisljam, ali kada bi se to desilo i Mirko ima ugovor za jos jednu borbu, Randy Coutor bi bio dobra opcija za zavrsiti karijeru. Ajde Mirko pokazi mi da si spreman ovu najvecu krizu prebroditi i ici za UFC titulu. Pozdrav MMA fanovima i naravno Mirkovim fanovima. War Crocop