POVIJESNI USPJEH

Hrvatica u finalu SP-a protiv protivnice slavnog imena - Yoko Ono

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Hrvatica u finalu SP-a protiv protivnice slavnog imena - Yoko Ono
10.06.2021.
u 14:36
Finalna suparnica Yoko Ono u polufinalu je pobijedila aktualnu europsku prvakinju Nizozemsku Sanne van Dijke pri čemu je i ta borba okončana na zlatni bod
Pogledaj originalni članak

Barbara Matić, 26-godišnja Splićanka, ušla je u povijest hrvatskog džuda. Naime ova članica Judo kluba Pujanke prva je Hrvatica (a nije tu bilo niti Hrvata) koja se plasirala u finale Svjetskog prvenstva, a ono se ovih dana održava u Budimpešti.

A u borbi za svjetsko zlato Barbara će nasuprot sebe imati Japanku koja se zove, nećete vjerovati, Yoko Ono. Da, baš tako, kao supruga legedarnog Beatlesa Johna Lennona.

Na putu do finala, Matić je eliminirala Jamajčanku Ebony Drysdale Dale (iponom) da bi u osmini finala nadmudrila Nizozemku Hilde Jager (vazari). U četvrtfinalu je raspoložena Splićanka nadjačala Njemicu Miriam Butkereit (ipon) dok je polufinalnu suparnicu Austrijanku Michaelu Polleres pobijedila bacanjem za vazari.

A bio je to iscrpljujući polufinale koji je okončan nakon sedam i pol minuta borbe (7:37). Nakon što je osnovni dio borbe (četiri minute) završio bez bodova išlo se u produžetak u kojem se čekao "zlatni bod" a izborila ga je hrvatska džudašica zahvaljujući bacanju zvanom uchi mata.

Finalna suparnica Yoko Ono u polufinalu je pobijedila aktualnu europsku prvakinju Nizozemsku Sanne van Dijke pri čemu je i ta borba okončana na zlatni bod.

Finalni blok počinje iza 17 sati i može se gledati na Sportskoj televiziji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.