Skijaški skokovi

Švicarski Harry Potter protiv Schlierija

Foto: Reuters
Švicarski Harry Potter protiv Schlierija
28.12.2009.
u 16:07
Novogodišnja turneja Četiri skakaonice počinje danas u Oberstdorfu. Glavni su favoriti za naslov vodeći u Svjetskom kupu - Švicarac Simon Amman te Austrijanac Gregor Schlierenzauer
Pogledaj originalni članak

– Pobjedu na turneji Četiri skakaonice mijenjao bih za 10 pobjeda u Svjetskom kupu, a i za medalje sa svjetskih prvenstava – rekao je Martin Schmitt, njemački skakač koji je vlasnik zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava i olimpijskih igara, no na turneji je dvaput bio “samo” treći. Mnogim skakačima, pogotovo njemačkim i austrijskim, Četiri skakaonice (Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck i Bischofshofen) uvijek su bile više od običnog natjecanja. A današnjim natjecanjem u Oberstdorfu počinje 58. novogodišnja turneja. Glavni favoriti za naslov su vodeći u Svjetskom kupu - Švicarac Simon Amman te Austrijanac Gregor Schlierenzauer. Amman, kojeg odmila zovu i švicarski Harry Potter, nada se da će napokon prekinuti prokletstvo turneje Četiri skakaonice. Naime, Švicarac je već dvaput bio blizu osvajanja turneje, no uvijek ga je srušio jedan loš dan.

– Moji su skokovi ove sezone konstantniji nego ikad. No, ni sam ne znam jesam li sazrio za pobjedu – svjestan je svog “nedostatka” Amman.

Schlierenzauera, koji u Svjetskom kupu zaostaje 42 boda za Ammanom, većina ipak smatra glavnim favoritom.

– Odlično sam tempirao formu i mogu osvojiti Četiri skakaonice, to za mene mitsko natjecanje – najavio je Schlierenzauer.

Favorit iz sjene mogao bi biti legendarni Jane Ahonnen koji se vratio iz mirovine.

Pobjeda na svakom natjecanju vrijedit će 6800 eura, a ukupni pobjednik dobit će i subaru imprezu, vrijedan 35.000 eura. Ako, pak, neki skakač ponovi uspjeh Svena Hannavalda iz 2002. te slavi na sve četiri postaje, zaradit će 62.200 eura.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.