SJEĆANJE NA VELIKANA

Svečanost za Dražena u New Yorku, majka poseban gost

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Biserka Petrović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Dražen Petrović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Biserka Petrović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Dražen Petrović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Dražen Petrović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Dražen Petrović
Foto: Twitter/Brooklyn Nets
Dražen Petrović
26.02.2018.
u 22:29
Kako najavljuju Netsi, da bi obilježili 25 godina otkako ih je napustio jedan od najvećih Europljana koji je ikad igrao u NBA ligi, klub će te večeri podijeliti 10.000 figurica s Draženovim likom u bijelom dresu s brojem tri
Pogledaj originalni članak

U noći s ponedjeljka na utorak, u domaćoj utakmici protiv Chicago Bullsa, Brooklyn Netsi slavit će naslijeđe koje im je ostavio legendarni Dražen Petrović. U to ime specijalni gosti kluba u New Yorku bit će Draženova majka Biserka i Draženov nećak Marko Petrović (27) koji nije imao ni dvije godine kada je tragično stradao njegov neprežaljeni stric.

Kako najavljuju Netsi, da bi obilježili 25 godina otkako ih je napustio jedan od najvećih Europljana koji je ikad igrao u NBA ligi, klub će te večeri podijeliti 10.000 figurica s Draženovim likom u bijelom dresu s brojem tri, koji je nedugo nakon tragedije umirovljen pa nijedan igrač Netsa više ne može nositi dres s tim brojem.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Dražen Petrović
Foto: Vecernji.hr
Foto: Vecernji.hr
Foto: Vecernji.hr

Tijekom utakmice, vjerojatno na poluvremenu, publici će biti predstavljena i Draženova majka, a potom će biti pušten video s najatraktivnijim potezima iz Draženove karijere. Štovatelji košarkaškog Mozarta u klupskom će fan shopu moći kupiti Draženov dres s brojem tri, ali i dvije vrste majica s kratkim rukavima (crvene i bijele).

Prvotni je plan bio da u majčinoj pratnji bude Draženov brat Aco, no on ima izborničkih obveza u Južnoj Americi.

– S obzirom na to da Aco ima dvije kvalifikacijske utakmice kao izbornik Brazila, odlučila sam povesti unuka Marka koji se školovao u SAD-u i sjajno govori engleski. O ovom putu ja sam obavijestila premijera i ministricu vanjskih poslova jer takvo što nije događaj vrijedan samo za našu obitelj, već i za cijeli hrvatski sport – ističe Biserka Petrović koja je u New York otputovala još u subotu.

Na službenim stranicama Netsa o Draženu je nešto kazao i Dirk Nowitzki, Europljanin s daleko najjačim statistikama u NBA ligi.

– Kada sam s Njemačkom osvojio europsko srebro u Beogradu 2005., prišla mi je Draženova majka i rekla da je podsjećam na njezina sina. Tada sam je snažno zagrlio i do današnjeg dana to mi je jedan od najvećih komplimenata koje sam ikad dobio. Jer Dražen je jedan od najvećih europskih košarkaša, nevjerojatan radnik, ali i izniman šuter.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KR
kruti209
22:44 26.02.2018.

nije 'jedan od najvećih europljana' nego NAJVEĆI!!!! naš vječno neprežaljeni mozart, počivao u miru kapetane!😢😢😢😢😢

DU
Deleted user
08:00 27.02.2018.

najveci europski kosarkas ...bez konkurencije