SP u amaterskom boksu

Superteškaš Milun krenuo uvjerljivom pobjedom

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Superteškaš Milun krenuo uvjerljivom pobjedom
16.09.2019.
u 22:32
Nakon što su petorica hrvatskih boksača eliminirana u prvom kolu, Milun je ostao posljednja hrvatska nada
Pogledaj originalni članak

Nakon što su preostala petorica hrvatskih boksača ispala u prvom kolu, među njima i Toni Filipi (91 kg), Marko Milun izborio je prvu hrvatsku pobjedu na Svjetskom prvenstvu u amaterskom boksu što se održava u ruskom Jekaterinburgu.

Već u prvoj rundi borbe, sudac u ringu brojao je znatno težem Kongoancu Tshikevi pa ga je hrvatski superteškaš (+91 kg) poželio nokautirati na što ga je trener i izbornik Leonard Pijetraj upozorio da ne sili.

- Zašo siliš? Jesi li dobro? Od čega si se umorio? Siliš pa si zaboravio disati. Rekli smo da nema toga - govorio je Pijetraj štićeniku u pauzi između prve i druge runde.

I tijekom druge i treće runde, Pijetraj je svom borcu dosta prigovarao, ponajviše to što je ostajao u klinču pa je postajala opasnost da ga Tshikeva zakači i glavom pa je Pijetraj vikao:

- Zašto ulaziš, pa direktima radi!? Pazi se, glavom ćete pogoditi, nemoj ostajati unutra.

Srećom, ništa od toga nije se dogodilo i Milun je slavio jednoglasnon odlukom sudaca od koji je dobio dvaput 30:25 i triput 30:26.

Već u večernjim satima utorka, član zagrebačkog BK Leonarda, borit će se za ulazak u četvrtfinale pri čemu će se namjeriti na Amerikanca Richarda Torreza. A on je, jednako bodovno uvjerljivo, pobijedio Indijca Kumara.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.