Udarali i u Boboti

Stravična snimka iz BiH: Huligani mlatili suca, gledatelji tražili da ga ubiju

Foto: Screenshot
08.04.2019.
u 14:47
Sličan je incident zabilježen i u Boboti tijekom utakmice Borca i Vuteks Sloge.
Pogledaj originalni članak

Na nogometnim travnjacima tijekom vikenda u Bosni i Hercegovini nije stalo isključivo na potezanju pištolja. Nakon što je tijekom nedjeljne utakmica Druge lige Tuzlanske županije između domaće Turije i Stjepan Polja jedan navijač zapucao, stravične su scene zabilježene i na utakmici Prve lige Tuzlanske županije. 

 

Po svršetku dvoboja između Poleta Palanke i Omazića 1937, u kojem su gosti slavili s 1:0, dvadesetak huligana je isprebijalo suca Huseina Svrakića, i to ispred gledatelja koji su ih poticali na linč.

Mladi se sudac uspio nekako dokopati svlačionice, u zaštitu su mu stali igrači domaće momčadi, a potom je hitno prebačen u bolnicu.

- Sredinom prvoga dijela gosti su postigli pogodak za vodstvo, a pojedini domaći navijači su mi tada zaprijetili da neću dobro završiti ako njihov klub ne upiše pobjedu. Kada sam odsvirao kraj i kada su gosti počeli slaviti, grupa od dvadesetak ljudi je utrčala na teren i oborila me na pod. Šutali su me nogama, udarali bokserima, ne znam kako sam ostao živ - kazao je Svrakić, čije riječi prenosi portal SportSport.ba.

Nažalost, sličan incident je zabilježen i u Hrvatskoj, točnije Boboti.

Tijekom utakmice Međužupanijske nogometne lige, koja se u subotu igrala u Boboti, nedaleko od Vukovara, fizički je napadnut sudac. Kako navode iz policije, napad se dogodio u 87. minuti ogleda u kojem su nastupali domaći Borac i Vuteks Sloga iz Vukovara. 

Tada je 42-godišnjak iz Vukovara preskočio ogradu, ušao na teren, te fizički napao 34-godišnjeg suca utakmice iz Osijeka.

Sudac je poslije fizičkog napada zatražio liječničku pomoć u KBC Osijek, dok su protiv 42-godišnjaka podneseni optužni prijedlozi iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda imira te iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

U službenom izvješću delegat utakmice Zolika Feher napisao je kako je fizičkom napadu prethodio prekršaj koji je sudac dosudio u korist gostujuće momčadi.

- Igrač je nakon podizanja sa travnjaka pljunuo prema glavnom sucu i opsovao mu majku nakon čega mu je sudac opravdano dodijelio crveni karton. Tada je nepoznata muška osoba preskočila zaštitnu ogradu i udarila glavnog suca u predjelu lica.

Utakmice je potom prekinuta, a naknadno je utvrđeno  da je osoba koja je napala glavnog suca Ognjen Nikšić, otac Stefana Nikšića, igrača Vuteks Sloge - stoji u izvješću delegata. 

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar rubinet
rubinet
15:18 08.04.2019.

Borac iz Bobote?Je li to onaj isti klub o kojem piše na wiki: "Od 1993. do 1998. godine natječe se u prvenstvu tzv. Republike Srpske Krajine" Zašto ga nisu deintegrirali?

Avatar navijač
navijač
15:50 08.04.2019.

Protjerat iz Hrvatske i njega i čitavo selo.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
16:00 08.04.2019.

BORAC i VUTEKS...hahahaha....međusobni obračun između MILORADOVIH depiliranih čeda.