Repka u Međugorju

Štimac: Pustite što je Ćiro rekao o Mandži, on je europski prvak

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Štimac, Mandžukić (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Hrvatska nogometna reprezentacija (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Hrvatska nogometna reprezentacija (1)
27.05.2013.
u 19:01
– Naš program bit će vrlo jednostavan, imat će ležeran karakter, radit ćemo jednom dnevno, ali to ne znači da smo se ovdje došli z......i.
Pogledaj originalni članak

Tamburaši s kamena svirali su "prelijepa moja zemlja je Hercegovina", Igor Štimac ih je pratio... Uživao je u svakom trenutku dolaska u Međugorje, dočekao autobus s reprezentativcima, sve igrače izljubio. Štimac je bio pravi domaćin. Nije mu dobro raspoloženje poremetila vijest da je Uefa odbila utakmicu Hrvatska - Zrinjski što se trebala igrati 1. lipnja u Mostaru.

– Neugodno je to iznenađenje, ali nije na meni da komentiram. Moje želje su jedno, a odgovornost i nogometna hijerarhija su drugo i to treba poštivati. Mislio sam da nogomet spaja ljude i da širi ljubav, ali izgleda da to nije tako. Ne znam iz kojih razloga i tko je kriv za to. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti gostovati u Mostaru. Ako je zamjerka u tome što smo kasno uputili dopis i taj nered koji je bio na zadnjoj utakmici u Mostaru, ako je bojazan iz razloga neželjenih incidenata, onda to moram prihvatiti, što mogu. Mi ćemo se maksimalno otvoriti pučanstvu koje voli nogomet, koje nema incidentne namjere, nastojat ćemo pokazati treninge i biti dostupni navijačima. Ako bude moguće u subotu ćemo održati otvoreni trening za hrvatske navijače u Širokom Brijegu, nismo često ovdje, a tu je većina naših navijača koji nas prati na utakmicama – rekao je Štimac.

Brzo se vratio operaciji Škotska i Portugal. Hrvatska će u Međugorju biti do 2. lipnja.

– Presretni smo što smo ovdje, osjetili smo koliko nas ljubavi čeka. Siguran sam da će dolazak u Međugorje biti pun pogodak. Naš program bit će vrlo jednostavan, imat će ležeran karakter, radit ćemo jednom dnevno, ali to ne znači da smo se ovdje došli z......i. Imat ćemo u vidu koliko su igrači iscrpljeni, želja nam je regenerirati igrače. U srijedu će nam se priključiti Vukojević, Olić i Eduardo – kazao je Štimac.

Veliki problem Štimcu je Pletikosa. Rostov uzvratni susret za ostanak u ligi igra 4. lipnja, Pletikosa će biti udaljen 11 tisuća kilometara. Pitanje je u kakvom će se stanju priključiti. Ako je suditi po Štimčevoj boji glasa, Rostov će biti bez Pletikose kojem će izbornik naložiti hitan dolazak na pripreme u Zagreb.

– Čuo sam se s Pletikosom, opet ćemo razgovarati. Situacija je specifična, on je profesionalac, živi svoj posao, najmanji je problem što se ima igrati baraž u vrijeme kada treba biti s reprezentacijom. Problem je što će imati devet sati leta, ali za mene je i problem što se dogodilo između Rusije i Italije na prvenstvu Europe U-17, sve mi to govori da ne bih trebao imati razumijevanja za te klupske potrebe. Nisam sretan zbog onoga što se događa u klubu, ali prioritet je naša reprezentacija i mislim da ćemo se u skladu s tim i ponašati – kaže Štimac.

U Međugorju će igrači biti posvećeni treningu i odmoru, neće biti zajedničkog odlaska na brdo ukazanja.

– Neće biti organiziranog odlaska, momci će individualno odlučiti što će raditi u slobodno vrijeme. Mi smo ovdje zbog treninga i mira koji nas okružuje, a o privatnom dijelu svatko će odlučivati za sebe – kaže Štimac.

Izbornik je čest gost Međugorja, možda se pomoli za čudo na Svjetskom prvenstvu. Jednom je čudo u Međugorju poželio Roberto Mancini, pa je postao prvak s Manchester Cityjem.

– Nisam pričao s njim, ne znam je li tražio čudo. Nastavit ću vjerovati u ono što mi radimo, da je to kvalitetno, da je to pravi put. Molim se ja Gospodinu da mi da rezultat, moli se i onaj nasuprot mene. Neka smo mi zdravi, lako ćemo mi za čuda – rekao je Štimac.
Netko od kolega zatražio je usporedbu ove generacije s onom generacijom iz 1998. godine.

– Nema usporedbi, generacije se ne mogu uspoređivati. Nogomet je danas drugačiji nego prije deset godina, za deset godina će biti opet drugačiji. Može se uspoređivati rezultat, moja generacija je napravila rezultat koji ova generacija mora sustizati. Ali, ova generacija koju vodim napravila je neke stvari koje moja nije napravila. Pobijedila je u Makedoniji, pobijedila je Srbiju – rekao je Štimac.

Razgovor nije mogao proteći bez Marija Mandžukića. Netko je "dodao" priču o tome kako je Ćiro Mandžukića davno nazvao "đilkošem".

– Ma, pustite što je Ćiro nekada rekao o Mandžukiću, koga je briga za to. Ćiro je koristio sve moguće termine. Kad pričamo o Mandžukiću, svi se moramo nakloniti i prestati prepričavati što je Ćiro pričao. Pustite što je netko bio kada je bio maloljetan i što je netko o njemu govorio. Mandžukić je europski prvak, primjer za sve napadače kakav treba biti moderan napadač, primjer kako se treba ponašati jedan profesionalac. On je uzor svih europskim napadačima, trebao bi biti i nama  – zaključio je Štimac.

>>Đilkoš kojim se ponosi cijela Hrvatska ipak je malo pretjerao

>>Tamburaši dočekali hrvatske reprezentativce u Međugorju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.