Inozemni nogomet Englezi vabe kapetana na Otok

Štimac: Nema šanse da Srnu posudimo, pa niti u Chelsea

Foto: 'GLEB GARANICH'
Štimac: Nema šanse da Srnu posudimo, pa niti u Chelsea
27.10.2010.
u 17:50
Ivica Olić u kupu s Werderom sudario se sa suigračem Anatolijem Timošukom i nasmijao prepunu Allianz Arenu
Pogledaj originalni članak

Svakih nekoliko mjeseci posljednjih godina, u pravilnim razmacima, uoči prijelaznog roka Darija Srnu sele u Englesku, Španjolsku ili Njemačku. Tako se i sada u engleskom tisku pojavila verzija o Srninoj posudbi u Chelsea, čak je citiran i njegov menadžer Damir Štimac.

Ahmetov ga obožava

– Nema govora da bi kapetan Hrvatske i Šahtara mogao otići u bilo koji klub na posudbu. Ne znam odakle te "informacije" engleskim novinarima, nitko sa mnom nije kontaktirao, a posudba nikada i nije bila aktualna. Što će se događati u prijelaznom roku, prerano je govoriti, ali priča o posudbi jednostavno nije istinita – kazao je Štimac.

Srna je koketirao s velikim klubovima poput Bayerna, Reala, Milana, Chelsea, sam je govorio da može otići samo u veliki klub iz liga petice. Prošlog ljeta zaista je bio blizu Chelsea. No, Srna je skup, Šahtar, odnosno bogati gazda Rinat Ahmetov, ne želi se odreći kapetana tek tako i svaki put podigne letvicu i spomene iznos od 15 do 20 milijuna eura. Kad se tome doda Srnina godišnja plaća od četiri milijuna eura, i to u neto primanjima, kupci se brzo ohlade.

Uostalom, Srna je prošlog ljeta potpisao novi ugovor, višegodišnji. I ne istječe mu 2011. godine, kako piše na nekim internetskim stranicama, već 2013. godine. A i to se nagađa, u stvarnosti nitko ne zna do kada Srna ima ugovor sa Šahtarom. Pitate li Ahmetova, odgovor je "dokle želi".

Bayern je u drugom kolu Njemačkoga kupa imao neviđenu sreću protiv Werdera. Iako su Bavarci na kraju slavili pobjedu 2:1, rezultat nije ni približno realan. Imao je Werder nekoliko prilika, a nije mu priznat regularan pogodak u 58. minuti. Sebastian Proedl glavom je zabio za vodstvo 2:1 Werdera, no sudac Michael Weiner dosudio je prekršaj za Bayern u tom skoku.

Sretni Bavarci

Koliko je ta odluka pogrešna potvrđuje i izjava Bayernova trenera Louisa van Gaala.

– Pogodak je bio regularan, hvala gospodinu Seppu Blatteru, predsjedniku Fife, što nije odlučio uvesti videotehnologiju. Zahvaljujući njemu, pobijedili smo – kazao je Van Gaal.

Ivica Olić igrao je zadnjih osam minuta, a potkraj susreta u jednom se Bayernovu protunapadu sudario sa suigračem Anatolijem Timošukom, što je izazvalo smijeh na stadionu.

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
21:11 27.10.2010.

Kakvog gazdu ima Srna,da ga je svijećom tražio nikad ga ne bi našao. Nije čudno da ne ide iz Šahtara,Rinat ga drži kao malo vode na dlanu!