NAJGORI GOLMAN.

Srpski tabloidi podivljali zbog Borjana: 'Skandalozne optužbe! Hrvatski mediji bez srama!'

Foto: REUTERS/printscreen
Srpski tabloidi podivljali zbog Borjana: 'Skandalozne optužbe! Hrvatski mediji bez srama!'
02.12.2022.
u 12:17
Podsjetimo, Milan Borjan kanadski je reprezentativni vratar koji brani za Crvenu zvezdu. Proteklih godina istaknuo se neprimjerenim izjavama o Kninu, svom rodnom gradu, za koji govori kako je u Republici Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj.
Pogledaj originalni članak

Zanimljiv rasplet sinoć u skupini F i kontroverzija obilježili su dramu u grupi u kojoj se nalazila i Hrvatska. U dvoboju zadnjega, 3. kola Svjetskoga prvenstva u Kataru nogometaši Maroka svladali su Kanadu s 2-1 (2-1) i prošli u osminu finala nakon 36 godina. Za Marokance su zabili Hakim Ziyech (4) i Youssef en Nesyri (23), dok je Nayef Aguerd postigao autogol u 40. minuti.

Sjevernoafrička momčad iskoristila je pogreške kanadskog vratara Milana Borjana koji je s dva kiksa "častio" Marokance s dva gola. Kanađani su bili vidno šokirani nevjerojatnom pogreškom kod prvog gola u četvrtoj minuti, a u drugom dijelu, u kojem praktički nije bilo šanse, propustili su nevjerojatnu priliku u 72. minuti, koja im je mogla donijeti povijesni, prvi bod na Mundijalima.

>> VIDEO: Joe Šimunić, Dea Redžić i Hrvoje Delač o srpskoj drami i faulu na Sulejmaniju: Sve za svoju zemlju

Tek što je utakmica počela, u četvrtoj minuti proključao je stadion Thumama zahvaljujući katastrofalnoj pogrešci vratara Borjana. U neopasnoj situaciji išao je ispucati loptu izvan šesnaesterca, ali je praktički dodao do desetak metara udaljenog Ziyecha kome nije bilo teško pogoditi prazna vrata. Vratar Zvezde nije se proslavio ni u 23. minuti kada nije pokrio svoj bliži kut nakon prodora i udarca En Nesyria, koji se izborio za loptu između dvojice kanadskih braniča.

Upravo su ti kiksevi pronašli svoje mjesto u hrvatskim medijima, koji su izvijestili o neshvatljivim Borjanovim pogreškama, "nesvakidašnjim i neobjašnjivim gafovima" kojima je darivao suparnika. Srpski mediji pozornost su posvetili tome kako hrvatski mediji izvještavaju i impliciraju Borjanove propuste u utakmici u kojoj je Maroku pobjeda bila bitna za osminu finala.

"Skandalozne optužbe na račun Borjana, hrvatski mediji bez srama. Vjeruju da je namjerno griješio kako bih njih izbacio?!" piše Kurir, dok Blic Sport navodi: "Hrvati o Borjanu: Neobjašnjivo, častio ih je."

Podsjetimo, Milan Borjan kanadski je reprezentativni vratar koji brani za Crvenu zvezdu. Proteklih godina istaknuo se neprimjerenim izjavama o Kninu, svom rodnom gradu, za koji govori kako je u Republici Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj.

Dodajmo da se Kanada oprostila od SP-a, a Maroko nastavlja dalje u utorak protiv Španjolske.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

>> VIDEO: Specijalna emisija: Jedna stvar neće nam prolaziti dalje, gubili smo lopte koje nismo smjeli

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

PA
partibrejkersi
12:57 02.12.2022.

Igra kao sto i razmislja! Znaci, jadnik...

DU
Deleted user
12:48 02.12.2022.

Ja uopće ne shvaćam poantu da nas mediji obavještavaju što trećerazredni srpski tabloidi sa tim stvarima? Em to nisu kompetentni mediji, niti novinari, a bogami tabloidna im je nacija i cijela država, čisto žutilo

MA
Matematika2
12:29 02.12.2022.

Poznavao sam njegova oca koji je bio teski nacionalista i mrzio Hrvate