ANKETA ZAPOČELA

Srna kandidat za momčad godine u izboru Uefe

Foto: AFP
Srna kandidat za momčad godine u izboru Uefe
04.12.2009.
u 21:48
Europska nogometna federacija devetu je godinu zaredom otvorila glasanje putem vlastite internet stranice za najbolju momčad godine.
Pogledaj originalni članak

UEFA-ino osoblje izabralo je 60 kandidata, 55 igrača i 5 trenera, za koje navijači i nogometni zaljubljenici mogu glasati do 8. siječnja, a konačni rezultati bit će objavljeni u UEFA-inom Champions magazinu 20. siječnja.

Među nominiranima najviše je Barceloninih nogometaša, čak 11 plus Joseph Guardiola u konkurenciji trenera, dok Manchester United ima šestoricu nominiranih igrača plus prošlogodišnjeg najboljeg trenera Alexa Fergusona.

Jedini hrvatski igrač među nominiranima je kapetan naše reprezentacije i Šahtara Darijo Srna koji je sa svojim klubom prošle sezone osvojio posljednje izdanje Kupa UEFA.

Kažimo da su međukandidatima i dva BiH reprezentativca, oba iz redova aktualnog prvaka njemačke Wolfsburga, Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

UEFA-ini kandidati za najbolju momčad 2009. godine: 

Vratari: Edwin van der Sar, Iker Casillas, Victor Valdes, Julio Cesar, Manuel Neuer

Desni braniči: Daniel Alves, Maicon, Darijo Srna, Javier Zanetti, Philipp Lahm

Centralni braniči: John Terry, Nemanja Vidić, Gerard Pique, Giorgio Chiellini, Rio Ferdinand, Carles Puyol, Dmitri Čigrinskij, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, Bruno Alves

Lijevi braniči: Patrice Evra, Ashley Cole, Eric Abidal, Aly Cissokho, Marcel Schafer

Desna krila: Cristiano Ronaldo, Dejan Stankovic, Miloš Krasić, Jesus Navas, Marek Hamšik

Centralni veznjaci: Xavi Hernandez, Xabi Alonso, Yaya Toure, Sergei Semak, Frank Lampard

Ofenzivni veznjaci: Steven Gerrard, Kaka, Yoann Gourcuff, Zvjezdan Misimović, Diego

Lijeva krila: Ryan Giggs, Franck Ribery, Andrej Aršavin, Andres Iniesta, Mesut Özil

Napadači: Samuel Eto'o, Edin Džeko, Grafite, Lionel Messi, Fernando Torres, Wayne Rooney, David Villa, Zlatan Ibrahimović, Diego Forlan, Marcus Berg

Treneri: Joseph Guardiola, Alex Ferguson, Laurent Blanc, Mircea Lucescu, Horst Hrubesch

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
22:10 04.12.2009.

Fabio Capello se dosta zabrinul kada je videl svoju grupu na SP 2010 i njegova izjava za RAI Sport je bila: Ovo su ozbiljni suparnici i trebače se John Terry i Frank Lampard spremiti i dosta trčati. Mi smo se protiv Croatie na naše dvoje utakmice skupili posljednji dan, popili par Budweisera i onda onako na inspiraciju uturili 5 komada zapadnim balkancima. Ovi iz SAD i Slovenije su ozbiljne ekipe iz razvijenih zemalje i biče dosta žustro. Bilo bi našoj Engleskoj reprezentaciji lakše da smo imali neke ozbiljne suparnike u kvalifikacijama a ne samo eksote i pola pijate momčadi koje se međusobno tuku.

OB
-obrisani-
20:50 05.12.2009.

Nogometaš Kaka je izjavio da je Brazil na izvlačenju dobio \'\'skupinu smrti\'\'! A Hrvatska reprezentacija je dobila grupu spokojnosti, mira, dobroga jela, piča i prijateljstva u kojoj če igrati: Hrvatska, Ožujsko, Gemišt i Kobasice..