DARIJO O KIJEVU

Srna: Dinamo je najjači u posljednjih pet godina

14.11.2008.
u 14:49
Pogledaj originalni članak

Uoči velikog derbija ukrajinskoga nogometnog prvenstva, koje u nedjelju u Donjecku igraju Šahtar i kijevski Dinamo, Darijo Srna najavio je otvoren i lijep nogomet.

Aktualni prvaci nakon prvih 14 odigranih kola za velikim rivalom zaostaju čak 15 bodova (37-22). Dinamo, u čijim redovima standardno nastupa Srnin kolega iz reprezentacije - Ognjen Vukojević, vodeća je, a Šahtar sedmoplasirana momčad na polovici prvenstva.

- Upravo smo, gledajući videosnimku, analizirali svoju igru protiv Aleksandrija u kupu prošlog utorka (Šahtar je pobijedio 2-1, op. a.) - izjavio je 26-godišnji kapetan Šahtara i nastavio:

- Najvažnija je stvar da smo uspjeli pobijediti jer utakmica nam je bila zaista teška. Naravno, sada se radujemo utakmici protiv Dinama. Po mom mišljenju, Kijevljani ove sezone pokazuju najsnažniju i najspektakularniju igru u posljednjih pet godina, koliko sam ja u Ukrajini. No, i mi smo odnedavno ojačali samopouzdanje. Mislim da će navijači u nedjelju uživati u prekrasnom i otvorenom nogometu.

Na pitanje vjeruje li da bi Šahtar uskoro mogao smanjiti ogromnu razliku na ljestvici, Srna je odgovorio potvrdno.

- Naravno da vjerujem. Ako pobijedimo u nedjelju, mislim da čak ni naši šampionski izgledi nisu nemogući.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr