NIJE IŠLO

Srbija prejaka za Hrvatsku u kvalifikacijama za EuroBasket

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Srbija prejaka za Hrvatsku u kvalifikacijama za EuroBasket
14.11.2021.
u 20:15
Europske prvakinje su u Zaboku bile prevelik zalogaj za hrvatske reprezentativke.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u svom je drugom nastupu u skupini E kvalifikacija za EuroBasket koji će se 2023. godine igrati u Sloveniji i Izraelu izgubila kao domaćin u Zaboku od europskog prvaka Srbije sa 66:84.

Hrvatska je odigrala ravnopravnu prvu četvrtinu protiv Srbije, no naša najbolja igračica Ivana Dojkić je nažalost već u prvih deset minuta napravila tri osobne pogreške pa ju je izbornik Stipe Bralić morao povući s parketa.

U drugoj četvrtini Hrvatska je držala priključak do četiri i pol minute prije odlaska na odmor kada je bilo 33:40, no do kraja prvog poluvremena Srbija je na krilima vrlo raspoložene Aleksandre Crvendakić serijom 15:2 "pobjegla" na nedostižnih 20 razlike.

Mnogo boljom igrom u obrani Hrvatska je u nekoliko navrata u trećoj četvrtini smanjila na 11 poena zaostatka, a tricom Dojkić na početku četvrte četvrtine se približila i na minus osam (54:62), no bliže od toga nije mogla.

Ana-Marija Begić s 19 i Ivana Dojkić sa 18 koševa bile su najefikasnije u sastavu Hrvatske, dok je Crvendakić ubacila 33 za Srbiju.

Nakon dva odigrana susreta Hrvatska ima pobjedu i poraz, u četvrtak je u Botevgradu svladala Bugarsku. Srbija ima pobjedu, a Bugarska poraz. 

Kvalifikacije se nastavljaju tek u studenom sljedeće godine kada će Hrvatska ugostiti Bugarsku.

Plasman na EuroBasket izborit će svih deset pobjednika skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.