KALKULACIJE

Srbija navija protiv Dinama, a Plavi im mogu gadno pomrsiti planove

Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL
Utakmica 26. kola Linglong Super lige Srbije između Crvena zvezde i Čukaričkog
Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL
Utakmica 26. kola Linglong Super lige Srbije između Crvena zvezde i Čukaričkog
Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL
The match of the 24th round of the Linglong Super League of Serbia between FC Red Star and FC Proleter Novi Sad was played at the Rajko Mitic Stadium. Utakmica 24. kola Linglong Super lige Srbije izmedju FK Crvena zvezda i FK Proleter Novi sad odigrana j
09.04.2021.
u 21:12
Bude li Dinamo napravio senzaciju i plasirao se u finale Europske lige skočit će na 14. mjesto, ispred Cipra i Danske. To bi Hrvatskoj donijelo čak dva predstavnika u LP, jednoga u EL, a dva u Konferencijskoj ligi
Pogledaj originalni članak

Zagrebački Dinamo je na Domaćem travnjaku izgubio od španjolskog Villarreala minimalnim rezultatom 1:0. Španjolci su zabili iz penala nakon što je Theophile igrao rukom. Ipak, ništa još nije izgubljeno. Uzvrat u Španjolskoj donijet će novu priliku zagrebačkoj momčadi, a duh im, srećom, nije poljuljan. Priznali su: U Zagrebu smo se branili, u Španjolsku idemo pobijediti! 

Neka tako i bude. Osobito iz razloga što nas iz susjedstva prate pod povećalom. Naime, neuspijeh Dinama i češke Slavije također u četvrtini finala Europske lige posebno bi razveselio srpske klubove. 

Razlog je što su i Hrvati i Česi glavni konkurenti na tablici nacionalnog koeficijenta Uefe na kojoj je Srbija trenutno 16., a Hrvatska i Češka odmah iza nje. 

Budući da naši istočni susjedi više nemaju predstavnika u Europi ove sezone i ne može preskočiti Cipar. To bi im garantiralo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Od toga neće biti ništa, no ako padnu ispod 17. pozicije, bit će u još većim problemima. Ta famozna 17. pozicija još nudi preskakanje prvog kola kvalifikacija za LP u idućoj sezoni, a Srbija će ostati među 17 najboljih samo ako jedan od dva navedena kluba, Slavija ili Dinamo, ispadnu. 

Bude li Dinamo napravio senzaciju i plasirao se u finale Europske lige skočit će na 14. mjesto, ispred Cipra i Danske. To bi Hrvatskoj donijelo čak dva predstavnika u Ligi prvaka, jednoga u Europskoj ligi, a dva u novonastaloj Konferencijskoj ligi.

Podsjetimo, Slavija je remizirala protiv Arsenala u Londonu 1:1, a Dinamo izgubio u Zagrebu 1:0 od Villarreala. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

AN
Antonio1952
21:27 09.04.2021.

Kao da su Srbi nekad navijali za Dinamo bez obzira na koeficient, tu se radi o zavisti i zelji da susjedu crkne krava.

ZB
Zoki-Bijela
21:27 09.04.2021.

Dinamo ako napravi senzaciju je u polufinalu novinarcicu.. Nadamo se

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
03:00 10.04.2021.

Iza Srbije?