PREDSTAVLJAMO PROTIVNIKE

Spursi su favoriti za naslov: Napadač im vrijedi više nego cijela Dinamova momčad

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Spursi su favoriti za naslov: Napadač im vrijedi više nego cijela Dinamova momčad
26.02.2021.
u 13:21
Iako je Dinamo odigrao briljantnu europsku sezonu, Tottenham je na papiru izraziti favorit. Zavisno od Dinamove predanosti i Tottenhamove ozbiljnosti, baš bi zbog toga što su Spursi favoriti bilo bi slađe kad bi Dinamo prošao dalje. Vrijedi se nadati!
Pogledaj originalni članak

Dakle, Dinamo će 11. siječnja na Maksimiru i 18. ožujka u Engleskoj (a možda i negdje drugdje) tražiti svoj najbolji plasman u modernoj europskoj povijesti protiv Tottenhama, europskog giganta, desete najskuplje momčadi svijeta i, ne zaboravimo, finalista Lige prvaka iz 2019. godine. 

Svi znamo koliko je Tottenham jaka momčad i više-manje sve znamo i o njihovu strategu Joseu Mourinhu, jednom od najuspješnijih i najosebujnijih trenera 21. stoljeća. To je momčad koja se svojim kadrom može pošteno suprotstaviti bilo kojoj svjetskoj momčadi i svladati je, ali isto tako momčad koja zna posrnuti kad nije dovoljno motivirana. 

O individualnoj kvaliteti njihovih nogometaša ne treba previše trošiti riječi. Harry Kane i Heung-min Son ove sezone jedan su od najubojitijih napadačkih dvojaca sezone u svim ligama. Inače ne nastupaju u utakmicama Europske lige, ali protiv ovako dobrog Dinama ne bi začudilo da Mourinho zatraži i njihov angažman. I vezni red i obrana su također pretrpani sjajnim nogometašima.

Možda Tottenham u kontekstu Premier lige nije nešto bajan budući da je u ovom trenutku tek na devetom mjestu (u prosincu su bili vodeći), ali to je ipak najkonkurentnija liga svijeta koja katkada parira i s Ligom prvaka. 

U Europskoj ligi je, što zbog kvalitete kadra a što zbog toga koliko se Mourinho dokazao u turnirskom formatu, Tottenham u prvom redu favorita natjecanja s Manchester Unitedom i Milanom.

Unutar 20 najskupljih nogometaša svijeta, prema Transfermarktu, jesu Harry Kane (120 mil. €) koji je na diobi trećeg mjesta i Heung-min Son (90 mil. €) koji je na diobi 12. mjesta. I da, dobro ste zamijetili, prema toj stranici Kane vrijedi više od cijele momčadi Dinama (103 mil. €).

Iako je Dinamo odigrao briljantnu europsku sezonu, Tottenham je na papiru izraziti favorit. Zavisno od Dinamove predanosti i Tottenhamove ozbiljnosti, baš bi zbog toga bilo slađe kad bi Dinamo prošao dalje. Vrijedi se nadati!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

DU
Deleted user
13:55 26.02.2021.

Teško da će Dinamo i Tottenham igrati utakmice 11. i 18. siječnja ove godine. Igrat će u ožujku.

FR
freeshooter
14:07 26.02.2021.

Ovo je prilika za pothvat, nitko ne očekuje da smo favoriti, nitko za eventualni poraz neće reći niti a..., dakle dečki rasterećeno, jesu oni ime, no i u svojoj lizi gube, u zadnje vrijeme i često, ako budemo pravi prolazimo, a tek tada nam se otvaraju sva vrata, nešto mi govori da ćemo uspjeti... a onda idemo do kraja...ale ale dinamo ale...

ON
ON
14:50 26.02.2021.

Dinamo je moj klub i ja u njega vjerujem.Ako neuspije nije prvi put da klub koji je jaci neprode dalje.Ako u startu kazemo nemamo sanse,mi navijaci,novinari,sportska javnost,automatski tim deckima njihovo samopouzdanje umanjujemo,i na kraju i sami nece vjerovat u sebe.Znaci negativnom energijom svih nas odmazemo Dinamu.