NENAD BJELICA

'Spavam kao beba. Idemo po pobjedu i tu i pred punim Maksimirom'

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Nenad Bjelica
14.02.2019.
u 12:06
Plavi su jučer otišli na taj megdan s Viktorijom Plzeň, otišli su spremni i s nakanom da doista pokušaju dočekati i kalendarsko proljeće u Europi
Pogledaj originalni članak

Došao je i taj dan, istina da nije baš proljetni, pogotovo ne u Češkoj gdje je vrijeme više zimsko nego proljetno, ali 14. veljače za Dinamo je veliki dan. Ne zato što je Valentinovo, ne zato što je na taj dan prije 19 godina vraćeno ime Dinamo, nego zato što plavi nakon 49 godina igraju svoju prvu europsku utakmicu u to doba godine.

Plavi su jučer otišli na taj megdan s Viktorijom Plzeň, otišli su spremni i s nakanom da doista pokušaju dočekati i kalendarsko proljeće u Europi, da taj povijesni iskorak ne stane već u veljači, da se nastavi lijepa priča koju su dosad plavi ispisali apsolutno dominantnim partijama u skupini Europske lige.

– Sve je spremno, tijekom priprema napravili smo sve što smo željeli, prve dvije domaće utakmice pozitivno smo apsolvirali, uz te male probleme vezane za ozljede Gavranovića i Šunjića. No, siguran sam da ćemo danas na terenu dati sve i stići do dobrog rezultata – kazao nam je trener Dinama Nenad Bjelica.

Osim Gavranovića i Šunjića, ni Hajrović ne može igrati zbog kartona, još se nije oporavio ni Kadzior pa nije u kadru.

– Na put su otišla 22 igrača, 99 posto imam u glavi ono što planiram. Nema još Muse i Moharramija, a Hajrović ide iako ne može igrati. Imamo i dalje dobar kadar, svi dečki budu igrali zaslužuju povjerenje, to su dokazali i jesenas. Vjerujem da ćemo se u Zagreb vratiti s rezultatom koji će nam davati šansu u uzvratu.

Imaju veliku podršku

Je li se Atiemwen oporavio?

– Je, trenirao je tijekom tjedna i na raspolaganju nam je.

Viktoria se čini kao neugodan, tvrd suparnik, no kakav Dinamo možemo očekivati, ide li po gol koji bi puno značio u uzvratu?

– Dinamo uvijek hoće pobjedu, gdje god i s kime god igra. Znamo da u Plzeňu neće biti lako, ali i tamo ćemo imati svoje navijače, a onda u uzvratu, pred punim Maksimirom, na kraju fiksirati prolaz.

Jeste li Česima spremili kakvo iznenađenje?

– Kad vidite sastav pred utakmicu, vidjet ćete je li za vas nešto iznenađujuće, ali nema tu nekakvih posebnih stvari. Jednostavno želimo biti bolji od suparnika, a kvalitetu za to imamo.

Od ljeta do zime Dinamo je igrao s mnogo različitih i jakih klubova, na koje biste mjesto u usporedbi po kvaliteti stavili Viktoriju?

Sigurno u vrh.

Jesu li bolji od Fenerbahçea?

– U svakom su slučaju organiziraniji, možda nemaju kvalitetu igrača kao Fener, ali Viktorija je kao momčad puno tvrđa, protiv nje se igra puno teže, puno joj se teže zabija gol, iskusna je, igra kvalitetno, na rezultat. U svakom trenutku znaju što hoće, ne postaju nervozni tako da ćemo morati imati jako puno strpljenja.

Kako dišu oni uz vas, je li stiglo puno poruka podrške?

– Jako puno, cijela ova atmosfera oko nas već je sama po sebi velika podrška, ali to više je naša odgovornost, ali želimo uživati u toj utakmici, dati u njoj maksimum.

Kažete da ste spremni i vi i momčad, no što ste radili noć prije utakmice, vrtite li film koji bi se mogao dogoditi, možete li zaspati?

Igrači jedva čekaju početak

– Uvijek je priprema za utakmicu ista. Da, mirno spavam, kao beba, ali eto, poslije utakmice ne mogu spavati.

Kako je to kod plavih igrača, osjećate li kod njih da dišu drukčije sad kad mogu napraviti još jedan veliki pothvat?

– Ma i kod njih je isto, ne vidim da mi je momčad nešto napetija. Vidim veliku želju da sve to krene, da utakmica počne, ali ništa spektakularno. No, mi se nadamo da ovo neće biti naš posljednji suparnik ove sezone u Europi, vjerujemo u sebe, vjerujemo da smo bolji, samo to treba u 180 minuta pokazati na terenu.

Tko će ići na ždrijeb osmine finala, pokušali smo isprovocirati Bjelicu, no samo se nasmijao:

Prvo skoči pa reci hop.

Nadamo se da će Bjelica za tjedan dana reći – hop. Kod njega smo osjetili mirnoću, a to znači da je napravio ono što je želio, zato se nadamo da će rasprodani Maksimir sljedećeg četvrtka svjedočiti novom europskom skoku.

>> Pogledajte trening Dinama uoči utakmice s Viktorijom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.