Detalj s Hampden Parka

Španjolci uputili poruku Realu: Hitno nađite mjesto za Modrićevu majstoriju

Foto: Andy Buchanan/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Glasgow: Luka Modrić i Zlatko Dalić u zagrljaju nakon plasmana u osminu finala Eura
25.06.2021.
u 21:50
Posebno mjesto u muzeju Reala imaju dva događaja vezana uz Hampden Park. Prvi je finale Kupa prvaka 1960. godine, a drugi slika s pogotka Zidanea za 2:1 pobjedu nad Bayerom iz Leverkusena 2002. godine.
Pogledaj originalni članak

Španjolski mediji polako su počeli pisati o Hrvatskoj, a Marca je poseban tekst posvetila Hampden Parku u Glasgowu i nevjerojatnom pogotku Luke Modrića protiv Škotske u odlučujućoj utakmici za ulazak u osminu finala.

Posebno mjesto u muzeju Reala imaju dva događaja vezana uz Hampden Park. Prvi je finale Kupa prvaka 1960. godine kada je Real pobijedio Eintracht iz Frankfurta sa 7:3. To je do danas ostala najefikasnija utakmica u povijesti finala tog natjecanja, ali i utakmica s rekordnim brojem gledatelja – 127.621. Od sedam pogodaka Reala, četiri je postigao Puskas, a tri Di Stefano.

Druga slika s Hampden Parka u muzeju Reala je pogodak Zidanea za 2:1 pobjedu nad Bayerom iz Leverkusena. Tog pogotka se dobro sjeća i Boris Živković koji ga je tada čuvao.

“U muzeju se mora naći mjesta i za treću sliku s Hampden Parka, koja je vezana za Real i Španjolsku, a to je čudesni pogodak Luke Modrića, hrvatskog reprezentativca i igrača Reala”, piše Marca.

Video - Modrić oborio još jedan rekord, ispred Perišića samo Šuker

 

Drugi najveći sportski dnevnik, As, posvetio je puno prostora hrvatskoj reprezentaciji.

“Hrvatsku predvodi igrač koji je u 36. godini ove sezone odigrao 62 utakmice u svim natjecanjima. To je momčad puna talenta, ali i karaktera. Vodi je izbornik Zlatko Dalić, kojemu svi igrači vjeruju. Široj javnosti Dalić nije toliko poznat, ali je riječ o treneru koji je u tri godine znatno poboljšao sliku hrvatskog nogometa. U odnosu na svjetsko srebro iz 2018., nema više Mandžukića i Rakitića, ali ostao je Modrić koji čvrsto drži uzde reprezentacije. U momčad se vratio i Perišić u svom najboljem izdanju, tako da će Španjolskoj trebati dosad najbolje izdanje na Europskom prvenstvu želi li ući u četvrtfinale”, piše AS.

Fernando Alonso, bivši dvostruki prvak Formule 1 i za mnoge jedan od najboljih vozača u povijesti tog sporta, uvjeren je da će njegovi sunarodnjaci svladati Hrvatsku u ogledu osmine finala Europskoga nogometnog prvenstva. Španjolski vozački as prognozirao je ishod tog ogleda, koji se igra u ponedjeljak u Kopenhagenu, i pritom prognozirao i rezultat utakmice.

– Nadam se da će španjolska reprezentacija ući u četvrtfinale. Bit će 3:0 za Španjolsku – siguran je Alonso, koji vozi za francuski Alpine F1 tim, a dodao je i da očekuje pobjedu Francuske nad Švicarskom, a onda i ogled španjolske i francuske reprezentacije u četvrtfinalu natjecanja.

Video: Profil igrača - Luka Modrić

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

EP
Epil
09:46 26.06.2021.

Nikad nisam Alonsa smatrao niti dobrim vozacem, a kamoli jednim od najboljih u povijesti?!

Avatar FrancJunior
FrancJunior
07:24 26.06.2021.

Pa ova reportaza je vec skoro zanimljiva....Jel netko zna ima li burek da se kupi u Bologni i koliko kosta?

HA
Haugsdrš
00:12 27.06.2021.

Pobjeda naša na penale