BARCELONA SE PROVUKLA

Šok za Bayern, drugoligaš izbacio moćni bavarski stroj!

Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Šok za Bayern, drugoligaš izbacio moćni bavarski stroj!
13.01.2021.
u 23:44
Početnih pet izvođača u obje momčadi bilo je precizni, a u šestoj seriji vratar Kiela Gelios obranio je udarac Marca Roce, da bi Fin Bartels donio Kielu jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši njemačkog drugoligaša Holstein Kiela boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili su aktualnog njemačkog i europskog prvaka Bayerna već u šesnaestini finala njemačkog Kupa, nakon što su Bavarci držali prednost od 2-1 do posljednje minute sučevog dodatak u kojoj su domaći izjednačili.

Serge Gnabry je Bayernu donio vodstvo u 14. minuti, ali je Bartels izjednačio na 1-1 u 37. minuti. Leroy Sane je ponovno doveo Bavarce do prednosti u 48. minuti iz slobodnog udarca, da bi u petoj minuti sučevog dodatka kapetan Hauke Wahl ramenom postigao pogodak koji je odveo utakmicu u produžetak.

U sljedećih 30 minuta mreže se više nisu tresle pa je o posljednjem sudioniku osmine finala njemačkog Kupa odluka pala udarcima s bijele točke. Početnih pet izvođača u obje momčadi bilo je precizni, a u šestoj seriji vratar Kiela Gelios obranio je udarac Marca Roce, da bi Fin Bartels donio Kielu jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti.

Holstein Kiel će u osmini finala ugostiti drugoligaškog suparnika Darmstadta

Španjolski Superkup: Barcelona u finale na jedanaesterce

Vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen najzaslužniji je za plasman Katalonaca u finale španjolskog Superkupa, jer je u polufinalnom dvoboju protiv Real Sociedada obranio dva jedanesterca u odlučujućem raspucavanju te imao nekoliko ključnih obrana i tijekom dvoboja.

Barcelona je povela u 39. minuti pogotkom glavom Frenkieja de Jonga na ubačaj Antoinea Griezmanna. U 51. minuti Real Sociedad je izjednačio iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Mikel Oyarzabal.

Do kraja osnovnog dijela utakmice, kao ni u produžetku, pogodaka više nije bilo pa su o plasmanu u finale odlučivali jedanaesterci. Nijedan od prve trojice izvođača baskijske momčadi nije uspio pogoditi mrežu, jer je ter Stegen obranio Jonu i Oyarzabalu, a Willian Jose je pogodio vratnicu. Kod Barcelone je to isto učinio de Jong u prvoj seriji, a u četvrtoj je Griezmann poslao loptu preko grede.

U petoj seriji je izvođač za Barcelonu bio Ruqui Puig i preciznim je udarcem odveo svoju momčad u finale koje je na rasporedu u nedjelju, 17. siječnja u Sevilli.

Barceloni će suparnik u finalu biti pobjednik dvoboja aktualnog prvaka Real Madrida i Athletic Bilbaa koji će biti odigran u četvrtak u Malagi. 

Juventus nakon produžetka izbacio Genou, Pjaca pogodio gredu

Juventus se plasirao u četvrtfinale talijanskog kupa, ali tek nakon produžetka. Na domaćem terenu Juve je vodio 2-0 nakon 23. minute golovima Dejana Kuluševskog (2) i Morate (23). No, Genoa se uspjela vratiti, te je preko Lennarta Czyborre (28) i Filippa Melegonija (74) došla do izjednačenja 2-2. Pobjedu Juveu donio je Tunižanin Hamza Rafia u 105. minuti.  

 Hrvatski napadač Marko Pjaca odigrao je svih 120 minuta za Genou, a u 53. minuti je sa 20 metara pogodio gredu, dok je Milan Badelj ostao na klupi za pričuve. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.