Odluka odbora

Smijenjeni izbornik Babić, Balić i Metličić: 'Tako smo odlučili zbog načina na koji je reprezentacija vođena'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Željko Babić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Sjednica HRS
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Sjednica HRS
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Sjednica HRS
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Sjednica HRS
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Sjednica HRS
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Sjednica HRS
31.01.2017.
u 16:00
– Jedina točka bit će odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije – rekao je predsjednik Tomislav Grahovac.
Pogledaj originalni članak

Nakon dvosatne sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, Željko Babić smijenjen je s mjesta izbornika hrvatske reprezentacije. Ime novog izbornika bit će poznato kroz mjesec dana!

Uz njega smijenjeni su i koordinator Ivano Balić te ostali članovi stručnog stožera - Petar Metličić i Venio Losert. 

- Smijenjeni su zbog nedosljednosti i načina na koji je reprezentacija vođena u zadnjih godinu dana. Idućih mjesec dana razgovarat ćemo s kandidatima za izbornika, a u komisiji koja odlučuje smo ja, Gobac i Poljak - rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac pa dodao:

- Smatramo da ova reprezentacija mora osvajati medalje i uvijek ići na zlato. Manjak ambicije jedan je od razloga prekinute suradnje.

Izvršni odbor Hrvatskog rukometnog saveza za 14 sati zakazao je sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda.

– Jedina točka bit će odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije – rekao je u najavi predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, a na kraju se, eto, saznalo da su smijenjeni svi iz stručnog stožera seniorske reprezentacije.

Čelnici Saveza tako su pokazali da su nezadovoljni ostvarenim plasmanom na SP-u u francuskoj. hrvatska je tamo ušla u polufinale, a onda nakon dva dramatična poraza, od Norveške i Slovenije, ostala bez medalje.

Sad se kreće u traženje novog izbornika, a kao mogući nasljednici na klupi Hrvatske spominju se Lino Červar, Veselin Vujović, Zvonimir Noka Serdarušić...

>>Čelnik HRS-a detaljno objasnio odluku o smjeni: 'Uz dužno poštovanje igračima, mi donosimo odluke'

>>Što mislite o smjenama Babića, Balića i Metličića? Tko treba biti izbornik?

>> Babić je pobjegao, ali je zato Ivano Balić otkrio tko je odgovoran za debakl protiv Slovenije!

>> Nikad nije kasno? Treba nam veliki autoritet za izbornika, a to su ova ova trojica!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 94

Avatar Stjepan .
Stjepan .
16:12 31.01.2017.

Oj hrvatska mati nemoj tugovati, Babić i repka naši Soklovi. Izgleda da jugosloven mora voditi našu repku, pa to je prestrašno moj Narode. Bog i Hrvati.

DU
Deleted user
15:05 31.01.2017.

Babić je bivši jer se nije pozivao na Tita i Partiju, nego na Gospu i Isusa. Samo bolesni umovi predvođeni raznim Indexima,hr, Jutarnjima i Večernjima upiru prstom u nekoga tko je 4. na svijetu i to samo zato što nije imao trunčicu sportske sreće da Horvat zabije sedmerac, pa vjerojatno osvoji finale. Kasnije smo psihički pali, a vjerojatno bi pala i najbolja momčad na svijetu nakon toga sedmerca. Mi smo jadna i bolesna nacija koja se po svemu nalazi na svjerskome dnu osim po sportskim uspjesima i prirodnim ljepotama. I, nama takvima, ne paše biti 4. na svijetu.

UM
umnjak
16:18 31.01.2017.

Repka je nacionalna svetinja, vise od obicne momcadi. Ako je vodi lik koji govori "bre" to nije hrvatska repka nego nekakav "obican" interesni tim za koji necu navijati!