Slavili Maze i Prevc

Jakovu Faku izmakla nagrada na najboljeg slovenskog sportaša

Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
Jakov Fak
09.12.2015.
u 17:01
Peter Prevc je u izboru najboljeg sportaša osvojio 236 bodova te nadmašio biatlonca Jakova Faka koji je dobio 177 bodova od članova Društva sportskih novinara Slovenije.
Pogledaj originalni članak

Skijašica Tina Maze i skijaš-skakač Peter Prevc najbolji su slovenski sportaši u ovoj godini u tradicionalnom izboru sportskih novinara, a najboljom ekipom proglašena je muška odbojkaška reprezentacija na svečanosti održanoj u Cankarjevem domu u Ljubljani.

Tina Maze, koja propušta ovu sezonu, uvjerljivo je pobijedila s 376 bodova, a druga je bila džudašica Tina Trstenjak sa 177. Peter Prevc je u izboru najboljeg sportaša osvojio 236 bodova te nadmašio biatlonca Jakova Faka koji je dobio 177 bodova od članova Društva sportskih novinara Slovenije.

Maze i Prevc su pobijedili i u prethodna dva izbora, a najbolja slovenska skijašica svih vremena je ovu nagradu osvojila šesti put ukupno, dok je Prevc triput bio najbolji. Odbojkaši koji su osvojili srebrno odličje na Europskom prvenstvu, po prvi su put u povijesti proglašeni najboljom ekipom.

>> Fak platio slovensko državljanstvo 100.000 €!?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MI
mirr
19:29 09.12.2015.

fak slovenia

IP
ispeci.pa.reci
21:53 09.12.2015.

ne razumijem čemu govoriti opće o fak kad je slovenac

DH
dalibor.hren
10:25 13.12.2015.

Premalo je koštalo državljanstvo!