NIJE IM JASNO

Slovaci u čudu: Zašto Hrvatska igra na ovom stadionu?!

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska - Slovačka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Redovi za ulaznice Hrvatska - Slovačka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska - Slovačka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska - Slovačka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska - Slovačka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska - Slovačka
15.11.2019.
u 11:05
"I zbog toga je iznenađujuće što će se posljednja i odlučujuća utakmica igrati na malom stadionu. Rujevica ima kapacitet od samo 8200 gledatelja. Stadion ne pripada među najveće u Hrvatskoj", navodi slovački SME
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20.45 igra ključnu utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine. Izabranici Zlatka Dalića na Rujevici odmjerit će snage sa Slovacima, a upravo je odabir stadiona izazvao interes kod naših protivnika.

Naime, slovački mediji čude se što je HNS za domaćinstvo ove važne utakmice izabrao riječki stadion. Hrvatska je domaće utakmice u ovom ciklusu kvalifikacija do sada igrala protiv Azerbajdžana na Maksimiru (pred 23.000 gledatelja), Walesa u osječkom Gradskom vrtu (17.000) i Mađarske na Poljudu (32.000).

"I zbog toga je iznenađujuće što će se posljednja i odlučujuća utakmica igrati na malom stadionu. Rujevica ima kapacitet od samo 8200 gledatelja. Stadion ne spada među najveće u Hrvatskoj", navodi slovački SME i dodaje:

"Stadion je moderan, izgrađen je prije samo četiri godine, a procjenjuje se da je stajao 24 milijuna eura. Međutim, samo je glavna tribina natkrivena."

Podsjećamo, Hrvatska je nakon sedam kola vodeća momčad skupine s 14 osvojenih bodova. Vatreni su još uvijek u ugodnoj situaciji jer svjetskim doprvacima plasman na Euro donosi i bod protiv Slovačke.

S druge strane, Slovaci bi s tri boda osvojena na Rujevici i potom u zadnjem kolu kod kuće protiv Azerbajdžana bili pobjednici skupine, dok bi Hrvatska čekala rasplet utakmice Wales – Mađarska. Ako Mađari ne bi osvojili tri boda u Cardiffu, vatreni bi prošli dalje kao drugoplasirani. U slučaju mađarske pobjede, kao zadnja opcija ostaje nam doigravanje kroz Ligu nacija.
 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

ZO
zoranos
11:42 15.11.2019.

A povrh toga svega na obali sada divlja južina i pitanje je da li će se utakmica uopće i moći igrati! I to je tako svake godine u ovo vrijeme. I onda kada postavim pitanje kako je moguće da čovjek koji je rekao "Rujevica 16.11." još ima posao u HNS-u - dobijam minuse? Taj čovjek dobija preko 10000kn plaću za ovakve diletantske odluke koje kompliciraju situaciju i dovode u pitanje i odigravanje same utakmice zbog vremenskih uvjeta i direktno onemogućuje da 20000 ljudi još bude prisutno na toj utakmici. Ova odluka nije za otkaz - ovo je za zatvor (djela protiv nacionalnih interesa)!

Avatar Django
Django
11:17 15.11.2019.

Svatko sa imalo mozga bi se čudio. Koliko bi se tek čudili kad bi znali koliko puta smo sami sebi činili, i još uvijek činimo štetu, samo zbog toga da ugodimo šačici glasnih bezumnika.

ZE
Zeton
11:16 15.11.2019.

U Rijeci se treba igrati, ali ne kako kaže naš izbornik, zadnju i odlučujuću utakmicu. Očito su likovi iz HNS išli na ruku Miškovića i njegovoj kamarili. Samo da sve dobro prođe.