Kakva greška

Šlampavi realovci, kupite hrvatski softver!

Foto: Reuters/Pixsell
Denis Čerišev
Foto: Reuters/Pixsell
Denis Čerišev
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Josip Brezni
Foto: Reuters/Pixsell
Real Madrid
Foto: Reuters/Pixsell
Real Madrid
Foto: Reuters/Pixsell
Real Madrid
04.12.2015.
u 14:48
Da su imali naš program Komet, slučaj Čerišev ne bi im se dogodio, kaže Brezni.
Pogledaj originalni članak

Real Madrid najveći je klub na svijetu, ali imaju jednu od najšlampavijih tehničkih službi. U srijedu u kup utakmici protiv Cadiza dogodio im se nestvaran, skandalozan kiks.

Za kraljeve je od prve minute zaigrao Rus Čerišev iako je imao suspenziju zbog tri žuta kartona u Kraljevu kupu, još iz prošle sezone dok je igrao u Villarrealu. Real je pobijedio 3:1, ali mogao bi biti izbačen iz kupa i prije uzvratne utakmice, koja je na rasporedu 16. prosinca. Naime, Španjolski savez zbog istog je grijeha prošle sezone izbacio Osasunu.

Dvostruki kriterij Uefe

Kraljevski klub jučer je s pravom bio meta poruge. Još za vrijeme utakmice navijači Cadiza skandirali su: "Čerišev ne smije igrati" i "Mi smo prvaci", a na Twitteru se s Realom sprdao i branič Barcelone Gerard Pique.

No, nije Real prvi klub kojemu se dogodio takav previd.

Varšavska Legia izbačena je iz Lige prvaka zbog nastupa Bartosza Bereszynskija (nije odradio suspenziju zbog žutih kartona) u uzvratnom susretu protiv Celtica, u kojem su s 2:0 Poljaci došli do ukupnih 6:1 protiv Celtica.

No, izbačeni su iako je Bereszynski ušao tek u sudačkoj nadoknadi u uzvratu. Ipak, Uefa nije oduvijek bila tako poštena. Igor Štimac u dresu West Hama igrao je Kup Uefe protiv Osijeka iako je imao neodrađene kartone. No, Uefa je Englezima progledala kroz prste.

I Hajduk svojedobno zeznuo

A nogometaši Rapida svojedobno su izgubili bitku za naslov u Austriji jer je igrao naš Pero Bručić, a imao je žute kartone.

Probleme s prebrojavanjem kartona imao je i Hajduk – Srđan Andrić zaigrao je protiv Dragovoljca iako nije smio, pa je utakmica registrirana s 3:0 za crne, iako su bijeli slavili 2:1.

No, u posljednjih desetak godina takav slučaj u HNL-u se više ne može dogoditi. Naime, hrvatska pamet izmislila je sustav Komet, a kako on funkcionira, objasnio nam je povjerenik Prve HNL Josip Brezni.

– Taj sustav automatski broji kartone te ne dopušta da se ime igrača uvede u zapisnik za utakmicu ako je među onima kojima suspenzija još traje. Zato se u HNL-u slučaj Čerišev više ne može dogoditi. Također, mi svim klubovima šaljemo imena igrača koji ne smiju igrati zbog kartona – otkrio nam je Brezni i dodao:

– Program Komet prodan je u 15 zemalja, ali Španjolska očito nije među njima. Nakon ovoga možda ga i kupe. 

>>Evo Perezovog argumenta prema kojem Real Madrid neće biti izbačen

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar usainbolt
usainbolt
14:58 04.12.2015.

A zašto ne bi registrirali tu utakmicu 3-0 za Cadiz i onda neka Real to proba nadoknaditi u uzvratu. Po meni je tu pošteno.