Brestovac se bori večeras

Škorpionov ubod: Glava je u ringu važnija od srca, ona pobjeđuje

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Škorpionov ubod: Glava je u ringu važnija od srca, ona pobjeđuje
27.09.2014.
u 15:21
– Svaki borac treba više koristiti glavu od srca i u ringu pokušati uvijek taktički i tehnički nadmudriti protivnika. To i jest smisao ovog sporta, rekao je Brestovac za Max!
Pogledaj originalni članak

Gorostasni Zagrepčanin s vječnim osmijehom na licu odavno je član svjetske elite kickboxinga, dapače među deset je najboljih boraca na svijetu! Ime Mladena Brestovca (30) njegovi protivnici nevoljko prihvaćaju, jer je posve izvjesno kako će završiti u ringu. Slijedi im nokaut ili uvjerljiv poraz na bodove. U posljednjih osam borbi The Scorpion Sting (198 cm, 117kg) neporažen je (skor 45-9-1), a njegove škorpionove ubode zadobila su svjetska imena poput Mighty Moa, Mourada Bouzidija, Franka Muñoza, Sergeja Laščenka, Jahfarra Wilnisa... Hrvat dominira gdje god se pojavi. 
U subotu u Sutinskim vrelima (karte od 20 kn) možemo vas uživo vidjeti na djelu, što očekujete u toj borbi?

– Nažalost, došlo je do promjene mog protivnika za nastup na Futures eventu. Ibrahim Arab ozlijedio je šaku tjedan dana prije borbe i morao je otkazati nastup. Novi protivnik bit će mi Talijan Luca Panto, iskusni borac koji se borio u organizacijama poput Showtimea, Superkombata i Legendsa.

Nos za nokaut kao Mandžo

Hoće li promjena poremetiti taktiku?

– Slični su borci, Talijan je čak nešto fizički snažniji i teži, ali ja sam dobro pripremljen pa se ne brinem za izvedbu.

Vaš su adut sjajne nožne i ručne tehnike, u borbama radite taktički, ne napadate protivnika svim snagama, već polako gradite pobjedu. No, kad osjetite da je kraj, niste poput, recimo Vladimira Klička koji često oklijeva, ne libite se završiti borbu. Kako to osjetite? Je li u borbi, kao u slučaju, recimo, Marija Mandžukića, važno imati 'nos' za gol? U ovom slučaju 'nos' kada je vrijeme za nokaut?

– Svaki borac treba više koristiti glavu od srca i u ringu pokušati uvijek taktički i tehnički nadmudriti protivnika. To i jest smisao ovog sporta. Što se tiče nokauta, svaki borac ima u sebi tu intuiciju kojom osjeti kada je protivnik ugrožen pa tako i ja. Kada se to dogodi, jednostavno moraš dati sve od sebe da završiš borbu prekidom jer publika ipak najviše voli nokaute.

Čeka novi nastup u Gloryju

Što vam je najteži dio priprema?

– Uživam u svemu, pa čak i kad mi je jako teško u dvorani, na stazi za trčanje ili u teretani. Treba uživati u poslu. U suprotnom, promašili ste profesiju.

Koliko je teško čekati borbe, vaše su u pravilu borbe večeri. Razmišljate li o borbi ili nečem drugom?

– Razgovaram s dečkima iz tima, gledam borbe koje su prije mene, nekako mi to vrijeme do borbe jako brzo prođe iako se nekada čeka tri ili čak četiri sata.

Koliko ćete borbi imati do Nove godine?

– Nakon borbe na Futures eventu vjerojatno će sljedeći nastup biti krajem studenoga, vrlo vjerojatno u Francuskoj.

Tko vam sve pomaže u pripremama?

– Dečki iz mog kluba Spartan gym i borci poput Igora Mihaljevića, koji također nastupa na Futures eventu u Podsusedu. Naravno, svi treninzi su pod paskom mog trenera i glavnog trenera u Spartan gymu Aleksandra Pupca.

Prestižna organizacija Glory za koju nastupate svrstava vas među najboljih deset kikboksača, a povučemo li paralelu s tenisom, to bi bila otprilike pozicija koju na ATP-u ima Marin Čilić. Društvo iz top pet najboljih Gloryjevih boraca poput teškaškog prvaka Rica Verhoevena, Daniela Ghite, Semmyja Schilta, Andersona Silve ili Errola Zimmermana još niste susretali. Kada vam oni ulaze u ring?

– Glory je elitna organizacija za kickboxing i čast je nastupiti na njihovu eventu. Kada ću se susresti s nekim od njih, ne bih znao jer se još ne zna kad je sljedeći Gloryjev event. Vjerujem da će biti uskoro.

>>Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.